Livestream uitvaart doodgeschoten Dirk Zwitser op 20 mei

112-nieuws
Steunbetuigingen in de Beeksteeg voor de doodgeschoten Dirk Zwitser.
Steunbetuigingen in de Beeksteeg voor de doodgeschoten Dirk Zwitser. (Foto: Ad Timmers)

HAARLEM - De condoleances voor Dirk Zwitser, de 45-jarige Haarlemmer die afgelopen dinsdag na een schietpartij in de Beeksteeg overleed, stromen inmiddels binnen. De uitvaart - via een livestream te volgen - vindt donderdag 20 mei plaats.

In het online condoleanceregister spreken zowel bekenden als onbekenden van het slachtoffer hun medeleven uit. Ruim 1200 mensen staken al een digitaal kaarsje voor Zwitser aan. Haarlemmers konden Zwitser maandagavond nog een laatste groet brengen aan de Zomerkade.

Uitvaart Dirk Zwitser donderdag

De uitvaart van Zwitser in de Oosterkerk begint donderdag om 13.00 uur en is via deze livestream te volgen. Mensen die donderdag 20 mei willen meedoen aan de erehaag bij het Schoten-terrein, worden opgeroepen zoveel mogelijk per fiets of lopend te komen. 

Dodelijke schietpartij Beeksteeg

De Haarlemmer werd op zondagavond 9 mei in de Beeksteeg beschoten, waarna hij dinsdag 11 mei aan zijn verwondingen overleed. Inmiddels zijn een 22-jarige Haarlemse vrouw en een 31-jarige man opgepakt. De man zit vast. De politie heeft de zaak nog in onderzoek en wil verder niets kwijt. Ook is nog niet duidelijk wat de witte Caddy-bestelbus, die direct na het incident wegreed en in Zandvoort werd teruggevonden, met de zaak te maken heeft.