ProefPark Haarlem ook afgelast vanwege corona: ‘Anders overleven we niet’

Algemeen
Geen ProefPark in het Kenaupark dit jaar.
Geen ProefPark in het Kenaupark dit jaar. (Foto: Google Street View)

HAARLEM - Nadat het Veerplas Festival, Haarlem Jazz en Haarlem Culinair al werden gecanceld, is het nu de beurt aan ProefPark Haarlem: ook dit event wordt verplaatst naar 2022. “Om te kunnen overleven en een editie volgend jaar weer te kunnen garanderen.”  

“Beste lieve Haarlemse foodie-liefhebber”, zo schrijft de organisatie van ProefPark Haarlem op Facebook. “In korte tijd is er veel veranderd voor alle geplande evenementen in Nederland. Veel is nog onduidelijk, en dat terwijl ProefPark gepland stond voor over vijf en een halve week. We hebben daarom helaas moeten besluiten om ProefPark niet meer te laten doorgaan in 2021. Om onszelf financieel te kunnen laten overleven en een editie in 2022 weer te kunnen garanderen.”

ProefPark gaat niet door: ‘Kale evenementenkalender’

De organisatie ziet het niet zitten om met duizenden kilo’s streetfood te blijven zitten. “Daarbij willen we een uitstekende relatie behouden met leveranciers, artiesten en partners. De evenementenkalender van Haarlem komt er helaas kaal uit te zien.”

ProefPark augustus 2022

ProefPark roept al zijn volgers op naar Haarlem te blijven komen deze zomer. “Wij gaan nu nog een jaar in winterslaap. Volgend jaar zijn we terug met onze eigen Haarlemse Summer of Love 2022, in het altijd mooie Kenaupark. Zet het weekend van 26-28 augustus 2022 maar vast in je agenda, met een dikke stift!”

Besmettingen Haarlem: regio op ‘rood’

Afgelopen week (8 t/m 14 juli) waren er in Kennemerland 2.532 nieuwe besmettingen (460 per 100.000 inwoners). Dit zijn er 1900 meer dan vorige week (+300%). Dat meldt de GGD Kennemerland. Regio Haarlem heeft inmiddels het niveau ‘rood’ bereikt.