Nachttrein Amsterdam-Haarlem blijft rijden

Algemeen
Wethouder Robbert Berkhout en regiodirecteur NS Irma Winkenius
Wethouder Robbert Berkhout en regiodirecteur NS Irma Winkenius (Foto: NS)

HAARLEM - Gemeente Haarlem heeft het contract met NS voor 2 jaar verlengd. De komende jaren blijven er twee nachttreinen tussen Haarlem Centraal en Amsterdam Centraal rijden.

Wethouder Robbert Berkhout en NS regiodirecteur Irma Winkenius hebben vorige week het contract ondertekend. De treinen rijden op vrijdag- en zaterdagnacht tussen 2 en 3 uur en tussen 3 en 4 uur tussen Haarlem en Amsterdam. Berkhout: “De nachttrein is een prettige, veilige manier voor Haarlemmers om ook in de kleine uurtjes van en naar Amsterdam te reizen. Deze verlenging tot 2025 is daarom hartstikke mooi nieuws.”

Wens

De nachttrein rijdt sinds 2017 tussen Haarlem en Amsterdam. Een grote wens van veel Haarlemmers ging daarmee in vervulling. In eerste instantie reed de trein 1 keer per nacht, maar dankzij het succes van de verbinding werd de frequentie in 2019 verhoogd naar 2 ritten. Gemiddeld maken per nacht 360 reizigers gebruik van deze speciale trein. Irma Winkenius, regiodirecteur NS: “De afgelopen maanden, sinds het uitgaansleven weer open is, hebben ook de nachttreinen weer kunnen rijden. We zijn blij dat we ruim de helft van de trouwe nachttrein-reizigers weer terugzien in de trein en hopen dat we snel weer alle reizigers kunnen verwelkomen.”

Bijdrage

Het bestuur van Haarlem besloot afgelopen december om de overeenkomst met NS voor de nachttreinverbinding te verlengen voor een periode van 2 jaar (2023 en 2024). De ondertekening maakt het nu officieel. De gemeente betaalt een bijdrage aan de NS voor de nachtelijke verbinding.