Live webcam Zandvoort

Hittegolf, naar Zandvoort met de trein? Of pak je de auto

Algemeen

ZANDVOORT/HAARLEM - Met de sneltrein naar Zandvoort..... Dat is met deze hittegolf en warmte misschien wel de enige optie om redelijk snel aan te komen om te genieten van het strand.  Maar wil je met deze warmte nog wel gaan? Kijk hier live via de webcam of jij hier tussen wilt liggen.


Zonnen is heerlijk maar pas op voor verbranding (Foto: Rodi Archief)

Gratis parkeren in Zandvoort aan Zee niet meer mogelijk

Wil je toch nog gaan? Pak den de trein, dat is de snelste optie. Het station is namelijk maar 300 meter verwijderd van het strand. Dus lopend met je koelbox en je badlaken is dat goed te doen. Wil je toch met de auto? Wees er dan op voorbereid dat je het druk is en dat veel parkeergelegenheden al vol zijn. Verder moet je overal in Zandvoort betalen, Dus ook op de plekjes waar jij vroeger misschien gratis parkeerde.

Gratis parkeren in Zandvoort. Dat is vanaf 1 juli 2022 niet meer mogelijk. Overal wordt betaald parkeren ingevoerd. Ook de traditionele wijken als Oud Noord en Nieuw Noord, komen er niet meer onderuit. Er moet betaald worden. Zandvoort is ingedeeld in vier zones, in alle zones is het betaald parkeren.

Wat verandert er voor je als toerist/dagjestoerist

Ga je naar Zandvoort om te shoppen of om een visje te pakken of om lekker te flaneren langs de boulevard, dan betaal je bij via een app of een van de betaalpalen op straat. Deze kosten zijn in de zomer 3,50 euro per uur en moeten vooraf betaald zijn. Je kunt ook gebruik maken van een parkeerapp, dan betaal je letterlijk alleen het aantal minuten dat jij geparkeerd staat. Maar het loont dus om bij vrienden of familie te parkeren en dan te gaan lopen naar het strand of het centrum.

Waar kun je parkeren in Zandvoort?

Deze plekken zijn gereserveerd voor jouw auto:

- Parkeerplaatsen langs en in de straten in de 4 zones in Zandvoort

- Parkeergarage De Zuid

- Parkeergarage LDC (centrum)

- Boulevard Barnaart

Langere parkeertijd uren

Waar je eerst betaald parkeren had van 10.00 - 20.00 uur, is dit verlengd naar 22.00 uur. Dit geldt voor alle parkeerplaatsen in heel Zandvoort. Houd hier rekening mee. 

Alternatieven om Zandvoort te bereiken

Ben je er echt helemaal klaar mee? Dan is de beste optie om met het Openbaar Vervoer naar Zandvoort te gaan. Parkeer je auto in een van de gratis parkeerplaatsen in Haarlem en reis door met de trein en met de bus. Je kunt ook een van de deelscooters huren, of met je eigen scooter of fiets komen. Ben je heel sportief ingesteld, dan kun je een mooie wandeling maken via het mooie Visserspad. Maar pas op, het is met mooi weer altijd druk met fietsers.

Kijk voor meer info over parkeren in Zandvoort op: https://zandvoort.parkeerservice.nl/


Parkeren in Zandvoort wordt een uitdaging.
De 4 zones in Zandvoort waar overal betaald parkeren ingaat per 1 juli 2022
De tarieven die vanaf 1 juli 2022 gehanteerd worden in Zandvoort.
Wil jij hier tussen liggen of blijf je liever thuis?
Lekker genieten van de zon. Maar smeer je wel in!