UPDATE: Alle bruggen in Haarlem werken weer voor wegverkeer

Algemeen
Afbeelding
(Foto: )

21 juli 09.44 uur: Alle bruggen die afgelopen weken niet meer werkten wegens de warmte zijn weer operationeel. Dit houdt in dat er weer wegverkeer overheen kan rijden.

19 juli: 10.27 uur De Melkbrug is ook niet meer te gebruiken door wegverkeer. Voetgangers kunnen het beste via de Gravestenenbrug gaan. Fietsers worden omgeleid via de Langebrug.

16.00 uur: Na de Waarderbrug heeft ook De Catharijnebrug zijn maximale uitzetting bereikt en is gestremd voor het wegverkeer. Dit meldt de gemeente Haarlem. Voor het wegverkeer is een omleidingsroute ingesteld.

HAARLEM - De Haarlemse bruggen hebben het warm. Volgens de gemeente Haarlem wordt er hard gewerkt om de bruggen te koelen, maar met de huidige temperaturen is dit helaas niet genoeg. Het ijzer van de bruggen zet hierdoor zoveel uit dat er schade kan ontstaan aan het brugdek. Om schade te voorkomen zijn de volgende bruggen in geopende of gesloten stand geplaatst.

Schouwbroekerbrug gesloten voor scheepvaart

De Schouwbroekerbrug blijft gesloten, dit houdt in dat de brug niet meer opengaat voor scheepvaart. Wegverkeer kan de brug gewoon gebruiken.

Waarderbrug  in openstand, wegverkeer over de brug niet mogelijk

De Waarderbrug is in geopende stand gezet, dit houdt in dat wegverkeer de brug niet kan gebruiken.

De Waarderbrug heeft bijna zijn maximale uitzetting bereikt, waardoor we hier genoodzaakt zijn om de brug open te zetten voor het scheepvaartverkeer.
Hierbij zullen ook de aangrenzende VRI’s worden aangepast, conform hitteplan.

— Wijkraad Parkwijk-Zuiderpolder-Penningsveer (@WijkraadP) July 18, 2022
De Waarderbrug is weer werkzaam.
Afbeelding
Afbeelding