OVERZICHT

Groen in Haarlem : Zoveel parken zijn er in Haarlem

Algemeen
Afbeelding
(Foto: Buurtcamping Molenplaspark)

HAARLEM - Wil je lekker buiten genieten van wat Haarlem te bieden heeft? Bezoek eens een park. Lekker tussen het groen, vind er schaduw onder de bomen en soms zijn er ook speeltoestellen waar de kinderen kunnen spelen. Wist je dat Haarlem maar liefst 27 parken heeft? Tijd om de leukste op een rijtje zetten waar jij de vakantie kunt doorbrengen.

Lekker even niets doen. Luieren op een groot kleed en genieten van het weer. Laat je kinderen spelen en neem zelf een goed boek mee. Een park is heerlijk voor ontspanning maar ook om actief bezig te zijn. Wij zetten alle parken die Haarlem heeft op een rij. 

Grootste parken in centrum Haarlem

De meeste parken zijn te vinden in het gebied in en om het centrum van Haarlem. Zo is hier ook het grootste park van Haarlem te vinden namelijk de Haarlemmerhout. Maar ook andere parken als Kenaupark en de Bolwerken zijn er te vinden en ook wat kleinere parkjes als het Ripperdapark en het Florapark.

Haarlem is groen

De meeste parken zijn omringd door bomen, waardoor het goed toeven is. Denk hier aan de Haarlemmerhout, Bolwerken en Schoterbos. Laatstgenoemde is ook pas opnieuw ingericht, en is heerlijk om met kinderen een aantal uur door te brengen. Het Schoterbos ligt niet in het centrum maar in Haarlem-noord.

Parken buiten het centrum van Haarlem

Naast de parken in en rond het centrum zijn er nog 4 andere parken in Haarlem te vinden van redelijk formaat. Zo heb je in Noord het Schoterbos. in Oost het Schoteroog en het Reinaldapark. In Schalkwijk vormt het groen rond om het stadsdeel nagenoeg een park, dat ook  wel de Groene Zoom van Schalkwijk genoemd.

Haarlem heeft nog veel meer parken. Deze hebben allemaal unieke eigenschappen. Heb je een tijd voor een leuke dagje uit? Pak de fiets en doe een rondje parken in Haarlem. Neem genoeg water mee voor de reis. Lukt dit niet? Neem dan een goede fles mee en vul deze met water bij een van de 11 gratis watertappunten die Haarlem heeft.

Parken in Haarlem (per stadsdeel)

Parken in Haarlem Zuid-west

Haarlemmerhout

Eindenhout

Frederikspark

Florapark

Van Leeuwenhoekpark

Duinvliet 

Parken in Haarlem Centrum

Kenaupark

Ripperdapark

De Bolwerken

Parken in Haarlem-Noord

Nelson Mandelapark

Julianapark

Haarlemmer Kweektuin

Schoterbos

Zaanenpark

Simon Vestdijkpark

Parken in Haarlem-Oost

Burgemeester Reinaldapark

Dudokpark

Oosterpark

Schoteroog

Jamaicaplantsoen

Parken in Haarlem Schalkwijk

Willem van Ospark

Engelandpark

IJslandpark

Poelbroek

Molenburgpark

Molenplaspark

Aziëpark

Ook in de Haarlemmerhout kun je heerlijk wandelen.
Kleverpark
Bolwerken