Fietsenstallingen in Haarlem: Hier kun jij je fiets kwijt

Algemeen
Afbeelding
(Foto: Rodi Haarlem)

HAARLEM - Heerlijk op de fiets Haarlem verkennen. Lekker winkelen, een terrasje pakken, maar waar zet je nu je fiets veilig neer? In Haarlem zijn er maar liefst 7 fietsenstallingen waar je je stalen reis veilig en droog en soms ook nog gratis kunt stallen. Waar wacht je dus nog op, pak je fiets en rijd naar Haarlem!

Dit zijn de Haarlems fietsenstallingen op een rij

In een overdekte en bewaakte fietsenstalling parkeer je je fiets veilig, droog en gratis. Haarlem heeft 7 fietsenstallingen. De fietsenstallingen zijn op loopafstand van het centrum. In alle stallingen is ook plek voor bakfietsen en fietsen met een krat. En er zijn stopcontacten aanwezig om elektrische fietsen op te laden. Maar let op: laat je fiets niet langer dan 10 dagen achter elkaar in de stalling, anders wordt je fiets verwijderd.

Milieuvriendelijker

Een fiets is een stuk milieuvriendelijker dan een auto. Ook een elektrische fiets blijft een groener alternatief voor een auto. Volgens onderzoek blijkt dat een e-bike tot 40 keer minder verbruikt dan een auto! Verder neemt een fiets ook tot 7 keer minder plaats in dan een auto. In Haarlem kunnen ruim 9.400 fietsen terecht in de stallingen.

Fietsenstallingen in Haarlem

Fietsenstalling Hortusplein

Luitestraat 1, 2011 WM Haarlem

Deze nieuwe fietsenstalling van de gemeente Haarlem ligt centraal in het centrum van Haarlem. Wanneer je werkt in het centrum of gewoon heerlijk een dagje of avond er op uit gaat, dan ligt deze fietsenstalling op loopafstand van het centrum. Er is toezicht aanwezig.

Aantal plekken

1.000, waaronder fietsen met krat of bak45 stopcontacten voor elektrische fietsen

Tarieven – Stalling

Fiets overdag: Gratis

Fiets per nacht: Gratis 

Fietsgevel Kennemerplein

Kennemerplein 1, 2011 LR Haarlem

Deze fietsgevel aan de noordzijde van het centraal station van Haarlem is ideaal wanneer je uit de richting van Haarlem-Noord komt en verder reist met de trein. Ook voor bijeenkomsten bij het naastgelegen restaurant Vooges of Office Hotel is dit een ideale plek om je fiets te stallen. Vanaf de bovenste etage van de fietsenstalling stap je direct op perron 8 van het station.

Aantal plekken
1.700

Openingstijden

24 uur per dag geopend

Tarieven – Stalling

Fiets overdag: Gratis

Fiets per nacht: Gratis

Bromfiets, snorfiets overdag: Gratis

Bromfiets, snorfiets per nacht: Gratis

Fietsenstalling Stationsplein

Stationsplein 11, 2011 LR Haarlem

Een van de grootste fietsenstallingen van Nederland. Hier parkeer je je fiets gemakkelijk en snel: je kunt binnendoor lopen naar de stationshal en perrons. Op deze locatie is ook een fietsenmaker aanwezig van Fietspoint.
Tip: Maak een foto van de code op het rek, dan vind je je fiets altijd eenvoudig terug in deze grote stalling.

Aantal plekken
5.020

Tarieven – Stalling

Fiets overdag: GratisFiets per nacht: Gratis 

Fietsenstalling Smedestraat

Smedestraat 43, 2011 RE Haarlem

Ga je een dagje met de fiets naar het centrum van Haarlem? Stal je fiets dan veilig en droog in de fietsenstalling Smedestraat. Fietsenstalling Smedestraat zit direct aan de Grote Markt en naast de stalling vind je diverse leuke restaurants. De stalling is tot 05:00 uur open in het weekend, dus ook voor een avondje stappen kun je hier makkelijk en veilig je fiets stallen. Er bevindt zich ook een fietsenmaker.

Algemeen
Parkeerplekken – Fietsen 650
Parkeerplekken – Bromfietsen 25

Tarieven – Stalling

Fiets overdag: Gratis

Fiets per nacht: € 0,50

Bromfiets. snorfiets overdag: € 0,70

Bromfiets. snorfiets per nacht: € 0,70 

Fietsenstalling Jacobijnestraat

Jacobijnestraat 28, 2011 TH Haarlem

De fietsenstalling ligt centraal in de binnenstad van Haarlem, naast het Stedelijk Gymnasium van Haarlem en vlak achter het stadhuis van Haarlem. Deze fietsenstalling wordt van maandag t/m vrijdag gebruikt door de leerlingen van het Stedelijk Gymnasium Haarlem. Op zaterdag kan de fietsenstalling worden gebruikt door inwoners en bezoekers.

Aantal plekken
600

Tarieven – Stalling

Fiets overdag: Gratis 

Fietsenstalling Tempeliersstraat

Tempeliersstraat 66, 2012 EB Haarlem

Fietsenstalling Tempeliersstraat is ideaal voor fietsers die met het openbaar vervoer verder willen reizen. De bushaltes liggen direct voor de deur van deze fietsenstalling. Deze locatie is onder Haarlemmers ook wel bekend als ‘de Blauwe Tram’.

Aantal plekken
180

Fietsenstalling Botermarkt

Botermarkt, 2011 WV Haarlem

Kom je met de fiets vanaf Haarlem-Zuid of Haarlem-West en ga je naar het centrum van Haarlem, dan ligt de fietsenstalling praktisch op de route. De stalling bevindt zich aan een gezellig plein met café’s en terrassen. Vol historie, met onder andere de 18e-eeuwse drogisterij Van der Pigge en het bij iedere Haarlemse mug bekende café De Roemer.

Algemeen
Parkeerplekken – Fietsen: 265
Parkeerplekken – Bromfietsen: 15

Tarieven – Stalling

Fiets overdag: Gratis

Fiets per nacht: € 0,50

Bromfiets. snorfiets overdag: € 0,7

0Bromfiets. snorfiets per nacht: € 0,70