Fietsroutes Haarlem en omstreken: ontdek de omgeving!

Nieuws
Ontdek de mooiste fietsroutes rondom Haarlem en Zandvoort!
Ontdek de mooiste fietsroutes rondom Haarlem en Zandvoort! (Foto: Pixabay)

HAARLEM - Haarlem is een prachtige stad om te ontdekken per fiets. De stad staat bekend om de mooie grachten, historische gebouwen en gezellige winkelstraten. Maar wist je dat je ook de omgeving van Haarlem kunt ontdekken op de fiets? In dit artikel vertellen we de beste fietsroutes van Haarlem en omgeving!

Fietsroutes Haarlem en omgeving

Er zijn verschillende fietsroutes in en rondom Haarlem te vinden. Een leuke fietsroute is het Rondje Kennemerland. Deze route neemt je mee langs de prachtige natuur tussen Haarlem en Zandvoort.

Een andere mooie fietsroute is de Drieduinenweg naar de haven van IJmuiden. Deze route neemt je mee langs de Ruïne van Brederode. Onderweg kun je genieten van de duinen, de zee en de mooie flora en fauna die Haarlem te bieden heeft

Fietsroute Kennemerland vanuit Haarlem

30,9 kilometer

De fietsroute Kennemerland vanuit Haarlem is een prachtige route van 31 kilometer door de Kennemerduinen. Je fietst langs duinen, bossen en het Vogelmeer, waar je verschillende vogelsoorten kunt spotten. Ideaal voor wie op zoek is naar een mooie natuurbeleving.

fietsroute kennemerland vanuit haarlem
Bekijk alle informatie over deze fietsroute.

Rondje Bloemendaal vanuit Haarlem naar Zandvoort

43,3 kilometer

De fietsroute Rondje Bloemendaal vanuit Haarlem Spaarnwoude is een heerlijke tocht van 43 kilometer langs de kust van Zandvoort en Bloemendaal. Je fietst door de duinen en langs het strand en geniet van prachtige uitzichten over de zee en de omgeving. Perfect voor een zomerse dag!

rondje bloemendaal naar zandvoort vanuit haarlem
Bekijk alle informatie over deze fietsroute.

Drieduinenweg langs de Ruïne van Brederode

34,2 kilometer

De fietsroute Drieduinenweg brengt je langs de Ruïne van Brederode vanuit Haarlem. het is een mooie route van 34 kilometer en eindigt in de haven van IJmuiden. Je fietst door prachtige natuurgebieden en langs historische bezienswaardigheden. Een aanrader voor wie houdt van natuur en geschiedenis.

drieduinenweg naar ijmuiden vanuit haarlem
Bekijk alle informatie over deze fietsroute.

Fiets huren Haarlem

Als je geen eigen fiets hebt, kun je in Haarlem gemakkelijk een fiets huren. Er zijn verschillende fietsverhuurders in de stad te vinden. Je kunt diverse soorten fietsen huren, van stadsfietsen tot e-bikes. Het huren van een fiets in Haarlem is een uitstekende manier om de stad te verkennen. Er zijn verschillende verhuurbedrijven verspreid over de stad waar je fietsen kunt huren voor een dag of langer.

Met een fiets kun je gemakkelijk door de smalle straatjes en over de grachten manoeuvreren, en je kunt de stad op je eigen tempo ontdekken. Er zijn tal van fietspaden en routes die je kunt volgen, en je kunt ook de groene buitenwijken verkennen. Het huren van een fiets in Haarlem is niet alleen praktisch, maar het is ook een leuke en actieve manier om de stad te zien en te ervaren.

Fietsen Zandvoort duinen

Een andere mooie plek om te fietsen in de regio Haarlem is aan de kust bij Zandvoort. Hier kun je genieten van de mooie duinen, het strand en de zee. Fiets bijvoorbeeld langs het Circuit Zandvoort, de vuurtoren van Zandvoort en de prachtige landgoederen van Kennemerland.

Bezienswaardigheden Haarlem

Tijdens het fietsen door Haarlem en omgeving kom je langs verschillende mooie bezienswaardigheden. Zo kun je onder andere langs het Frans Hals museum fietsen. Dit museum heeft een grote collectie schilderijen uit de Gouden Eeuw. Een andere bezienswaardigheid is de Grote Sint Bavo Kerk. Deze kerk is een van de bekendste monumenten van Haarlem en heeft een prachtige stijl. Dankzij de fietsroutes Haarlem kun je al deze prachtige bezienswaardigheden bekijken.

Fiets tips Haarlem

Als je gaat fietsen in en rondom Haarlem is het handig om rekening te houden met de drukte op bepaalde plekken. Zo kan het in het centrum van Haarlem erg druk zijn met fietsers en voetgangers. Het is daarom aan te raden om rustige momenten te kiezen om door het centrum te fietsen. Ook is het belangrijk om te letten op de verkeersregels en veiligheid tijdens het fietsen. De fietsroutes Haarlem helpen je hierbij!