Sinterklaasintocht Haarlem: Liefdevolle hartjes voor iedereen

Algemeen
Hartjes voor de Haarlemse kindjes.
Hartjes voor de Haarlemse kindjes. (Foto: Mexx van der Lieuw / REGIO12MEDIA.NL)

HAARLEM - Een feest was het met zingende en dansende Pieten. Maar er was ook spanning. Komt de Pakjesboot van Sint wel aan?. Want was de stoomboot in het Sinterklaasjournaal niet gezonken?

Maar Sinterklaas vindt altijd zijn weg, dus ook naar Haarlem. Onder begeleiding van tientallen bootjes, roeiers en kajaks kwam Sinterklaas zondagmiddag onder een zonovergoten middag Haarlem binnenvaren. 


Sinterklaas, 2022, intocht, Haarlem (Foto:Mexx van der Lieuw / REGIO12MEDIA.NL)

Gelukkig riep een KadePiet dat de Sint ‘vandaag’ een andere boot had, Pakjesboot 13. Veel blije gezichten toen hij dan eindelijk veilig en wel gearriveerd was. Maar ook hier een daar een traan omdat een kind Sint niet de hand had geschud.

Zowel langs de kade aan het Spaarne als de straten en de Grote Markt was het een drukte van belang. De Sinterklaasintocht is een daverend succes. De vele kinderen waren vergezeld met hun papa, mama, broers en zusjes en andere familieleden als opa’s en oma’s. De Grote markt was ook geen doorkomen meer aan. Allemaal kleine pietjes en sinterklaasjes verwelkomden de Sint en zijn roetveegpieten.


Sinterklaas komt op Ozosnel aan op de Grote Markt (foto:Jofelle Tesorio)

Sinterklaas had zelf groot nieuws: ondanks zijn gezonken boot zijn er cadeautjes  oor iedereen. Daarom mochten ook alle kindjes die avond zijn of haar schoen zetten.

Heb jij ook leuke Sinterklaasintocht foto’s? Stuur ze op en maak kans dat de foto in de editie van Haarlems Nieuwsblad komt. Stuur de foto naar redactiehln@rodi.nl en wie weet zie jij je foto in de papieren editie.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Sinterklaas, 2022, intocht, Haarlem,
Afbeelding
Afbeelding