Dutch GP Zandvoort ook in 2024 en 2025 op Formule 1-kalender

Algemeen
Max Verstappen op het circuit van Zandvoort.
Max Verstappen op het circuit van Zandvoort. (Foto: Bryn Lennon)

ZANDVOORT - De Grand Prix van Nederland in Zandvoort staat ook in 2024 en 2025 op de Formule 1-kalender. Het contract met het Nederlandse circuit is vandaag met twee jaar verlengd.

Vorig jaar keerde de Nederlandse Grand Prix na 36 jaar terug op de kalender. Zowel in 2021 als dit jaar was Max Verstappen er namens Red Bull Racing de beste. Het was al bekend dat de Formule 1 volgend jaar weer in Zandvoort racet.


Max Verstappen op het Circuit van Zandvoort (Foto:Bryn Lennon)

De Formule 1-baas Stefano Domenicali over de contractverlenging: “De Grand Prix van Nederland heeft zich snel op de kalender gevestigd als favoriet van de fans en brengt elk jaar ongelooflijk veel energie en een geweldige beleving. De uitverkochte Grands Prix van de afgelopen twee jaar hebben de lat hoger gelegd op het gebied van organisatie, entertainment en duurzaamheid. We zijn blij dat we onze relatie kunnen verlengen.”

Tekst gaat verder onder dit bericht

De drukbezochte Nederlandse Grand Prix staat nog zeker twee jaar op de Formule 1-kalender. (Foto: Getty Images)

Steun bedrijfsleven geeft de doorslag

Circuitdirecteur Robert van Overdijk zegt dat de contractverlenging vanwege de stijgende kosten, de economische onzekerheid en de concurrentie van andere circuits niet makkelijk was.

“Maar de steun van het bedrijfsleven en de groeiende vraag van de fans, zowel uit Nederland als uit het buitenland, geven de doorslag, in elk geval nog de komende drie edities”, laat hij weten in een persbericht.

De Grand Prix van Nederland trok in 2022 over drie dagen 305.000 toeschouwers naar het circuit.

Het Formule 1-seizoen van 2023 begint op 5 maart met de Grand Prix van Bahrein. De race op Zandvoort is op 27 augustus. De kalender telt minstens 23 races.

Oranje fakkels tijdens de winst van Max Verstappen op de Dutch GP in Zandvoort 2022
ZANDVOORT, NETHERLANDS - SEPTEMBER 04: Fans celebrate Max Verstappen of the Netherlands driving the (33) Red Bull Racing RB16B Honda during qualifying ahead of the F1 Grand Prix of The Netherlands at Circuit Zandvoort on September 04, 2021 in Zandvoort, Netherlands. (Photo by Boris Streubel/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool  // SI202109040791 // Usage for editorial use only //