Koopavond Haarlem 2023: elke donderdag koopavond!

Algemeen
In Haarlem is de koopavond op donderdag.
In Haarlem is de koopavond op donderdag. (Foto: Unsplash)

HAARLEM - Houd je van shoppen? Dan ben je in Haarlem altijd op de juiste plek. De stad zit vol met leuke winkels en mooie winkelstraten. Op donderdag zit je al helemaal goed: dan is het namelijk Koopavond Haarlem! In dit artikel lees je alles over de koopavond in Haarlem, waar je kunt parkeren en meer.

Koopavond Haarlem

Het is iedere donderdag koopavond in Haarlem. Van de Gouden Straatjes tot aan Schalkwijk. De winkels in Haarlem zijn op donderdag geopend van 09:30 tot 21:00 uur. Let wel op: niet alle winkels hoeven mee te doen aan de koopavond. Bekijk dus altijd de openingstijden van de winkel die je wilt bezoeken.

Koopavond Haarlem Centrum

In het centrum van Haarlem zijn meer dan genoeg winkels om langs te struinen tot 21:00 uur. Niet voor niets is Haarlem meerdere keren uitgeroepen tot beste winkelstad van het land. Het centrum is compact en je vindt er een mooie mix van grote warenhuizen, kleine boetieks en unieke speciaalzaken. Vanaf de Grote Markt lopen in drie richtingen de winkelstraten: de Grote Houtstraat, de Barteljorisstraat en de Zijlstraat. 

Koopavond Gouden Straatjes

Tijdens koopavond Haarlem kun je heel goed shoppen in het centrum van Haarlem, bij de Gouden Straatjes. De Gouden Straatjes bestaan uit zeven winkelstraten in het centrum van Haarlem. Straten heten: Warmoesstraat, Zijlstraat, Koningstraat, Anegang, Gierstraat, Kleine Houtstraat en Schagchelstraat. Iedere straat heeft eigen unieke punten en bijzondere winkels. De winkels hier zijn tot 21:00 uur open. In het artikel hieronder lees je alles over de Gouden Straatjes Haarlem.

Haarlem koopavond vrijdag

Op vrijdag is er geen koopavond in Haarlem. Op donderdag is dit wel het geval. De meeste winkels in Haarlem zijn op vrijdag tot 18:00 uur open. Toch graag op vrijdagavond kunnen winkelen? In Zandvoort is het vrijdag wel koopavond!

Parkeren Koopavond Haarlem

Wil je parkeren tijdens koopavond Haarlem? Dat kan! Er zijn in het centrum van Haarlem genoeg parkeergelegenheden. Dit zijn de parkeerplaatsen in het centrum van Haarlem:

ParkeergarageTariefAantal laadpalenOpeningstijden
Stationsplein | Lange Herenstraat 11v.a. €2,50224 uur per dag, 7 dagen per week.
Houtplein | Wagenmakerslaan 1v.a. €3,47624 uur per dag, 7 dagen per week.
Raaks | Zijlvest 45v.a. €3,47624 uur per dag, 7 dagen per week.
De Appelaar | Damstraat 12v.a. €4,00-24 uur per dag, 7 dagen per week.
De Kamp | De Witstraat 1v.a. €3,47224 uur per dag, 7 dagen per week.

Voor meer informatie over het parkeren in andere delen van Haarlem lees je het artikel hieronder.

Koopavond Haarlem Schalkwijk

Donderdag is ook de vaste koopavond in winkelcentrum Schalkwijk. Op donderdag zijn de meeste winkels hier geopend va 08:00 tot 21:00 uur. Elke zondag is er ook een koopzondag in Haarlem Schalkwijk. Het centrum is dan open van 12:00 tot 17:00 uur.

Koopzondag Haarlem

In de gemeente Haarlem mogen winkels zelf bepalen of ze open zijn op zondag. Er zijn een paar uitzonderingen op deze regel. Op 1 januari, 1e paasdag, eerste pinksterdag en 1e kerstdag mogen de winkels in Haarlem niet open zijn. Op overige feestdagen is dit wel het geval. De openingstijden koopzondag Haarlem zijn van 12:00 tot 17:00 uur.