Koopzondag Haarlem 2023: alles wat je moet weten!

Algemeen
De Grote Kerk in Haarlem.
De Grote Kerk in Haarlem. (Foto: Pixabay)

HAARLEM – De koopzondag is een perfect moment om gezellig door het centrum van Haarlem te wandelen. De meeste winkels zijn tegenwoordig op zondag wel open, op een enkeling na. Maar waar kun je het beste winkelen in Haarlem? En hoe zit het met parkeren? In dit artikel lees je alles over de koopzondag in Haarlem.

Koopzondag Haarlem 2023

In de gemeente Haarlem mogen winkels zelf bepalen of ze open zijn op zondag. Er zijn een paar uitzonderingen op deze regel. Op 1 januari, 1e paasdag, eerste pinksterdag en 1e kerstdag mogen de winkels in Haarlem niet open zijn. Op overige feestdagen is dit wel het geval.

Winkelen Haarlem zondag

Iedere zondag is het koopzondag in Haarlem. Je kunt dus het hele jaar door winkelen in Haarlem op zondag. Niet iedere winkel hoeft open te zijn. Bekijk dus altijd de openingstijden van de winkels die je wilt bezoeken.

Locatie koopzondag Haarlem

Haarlem is meerdere keren uitgeroepen tot beste winkelstad van het land. In het centrum vind je een goede mix tussen grote ketens, kleine boetieks en speciaalzaken. Ook kun je vanaf de Grote Markt door de Gouden Straatjes van Haarlem lopen. De mooie zijstraatjes van Haarlem zitten vol met unieke winkels en zaken.

Overdekt winkelen is ook mogelijk in Haarlem. Net buiten het centrum kun je winkelen bij de Genereaal Cronjéstraat en Centrum Schalkwijk.

Openingstijden koopzondag Haarlem

Het winkelcentrum van Haarlem heeft algemene openingstijden. Let wel op: winkels kunnen hier van afwijken. De openingstijden koopzondag Haarlem zijn van 12:00 tot 17:00 uur. Zowel in het centrum als in Schalkwijk. Op feestdagen zijn de openingstijen hier gelijk aan.

Parkeren koopzondag Haarlem

Wil je parkeren tijden koopzondag Haarlem? In het centrum is genoeg plaats om je auto kwijt te kunnen. Buiten het centrum kun je vaak zelfs gratis parkeren, zoals in Schalkwijk. Dit zijn de parkeergarages in het centrum van Haarlem:

ParkeergarageTariefAantal laadpalenOpeningstijden
Stationsplein | Lange Herenstraat 11v.a. €2,50224 uur per dag, 7 dagen per week.
Houtplein | Wagenmakerslaan 1v.a. €3,47624 uur per dag, 7 dagen per week.
Raaks | Zijlvest 45v.a. €3,47624 uur per dag, 7 dagen per week.
De Appelaar | Damstraat 12v.a. €4,00-24 uur per dag, 7 dagen per week.
De Kamp | De Witstraat 1v.a. €3,47224 uur per dag, 7 dagen per week.

Koopzondag Haarlem Schalkwijk

Kom naar Haarlem Schalkwijk tijdens de koopzondag! Het overgrote deel van de winkels is op zondag geopend van 12:00 tot 17:00 uur. Genoeg tijd dus om alles te vinden wat je nodig hebt. Op donderdag is er een koopavond in Centrum Schalkwijk.