Laadpalen in Haarlem: hier vind je ze

Auto
Waar vind je de laadpalen voor je elektrische auto?
Waar vind je de laadpalen voor je elektrische auto? (Foto: Adobe Stock)

HAARLEM - Steeds meer Haarlemmers kiezen voor elektrisch rijden, met oog op de toekomst. Maar waar in Haarlem vind je laadpalen? In dit artikel vind je een overzicht.

Volgens onderzoek van Independer groeit het aantal Nederlanders dat voor een elektrische auto kiest harder dan dat er nieuwe laadpalen beschikbaar komen. In Haarlem zijn er op dit moment 8,1 laadpalen per 1000 inwoners.

Toch is Nederland een van de koplopers in Europa als het gaat om laadpunten voor elektrische auto’s. Zo kun je bij meer dan 3200 stations zelfs snelladen. Kort gezegd: je hoeft in Nederland nooit te vrezen dat je niet op tijd bij een laadpaal bent!

Ruim 1300 laadpalen in Haarlem

In Haarlem vind momenteel meer dan 1320 laadpalen. Maar waar staan deze laadpalen in Haarlem? 

Op deze handige kaart van Oplaadpunten.nl kun je gemakkelijk opzoeken waar in Haarlem je jouw elektrische voertuig kunt opladen

Ook handig: je route plannen met de routeplanner van de ANWB voor elektrische auto’s.

Goedkoopste laadpalen in Haarlem

Wie een elektrische auto heeft, wil hem natuurlijk opladen bij de goedkoopste laadpaal. De tarieven in Haarlem verschillen nogal. De gemiddelde prijs per Kwh tijdens het laden van je auto €0,36 in Haarlem.

Bron: Independer

Laadpaal aanvragen Haarlem

Als je in het bezit bent van een elektrische auto, maar geen eigen parkeerterrein hebt, kun je in de gemeente Haarlem een laadpaal aanvragen. Dit kan op de plaats waar je woont, of op het werk, als je daar minstens 18 uur per week aanwezig bent. Je kunt een laadpaal online aanvragen bij MRA-Elektrisch. Het aanvragen van een openbare laadpaal is gratis. Je moet kunnen aantonen dat je in het bezit bent van een elektrische auto. Let wel op: de laadpaal kan worden gebruikt door iedereen, omdat de paal op een openbare plek staat.