Laadpalen in Hoofddorp: hier vind je ze

Algemeen
Waar staan de laadpalen in Hoofddorp?
Waar staan de laadpalen in Hoofddorp? (Foto: Adobe Stock)

HOOFDDORP – Steeds meer inwoners van Hoofddorp stappen over op een hybride of elektrisch rijdende auto, met het oog op een duurzamere toekomst. Maar natuurlijk moet je je auto ook kunnen opladen. Waar kun je de laadpalen vinden in Hoofddorp? Je vindt in dit artikel een overzicht.

Volgens een onderzoek van Independer groeit het aantal Nederlanders dat kiest voor een elektrische auto harder dan de plaatsing van nieuwe laadpalen. In Hoofddorp wonen op dit moment iets minder dan 80.000 inwoners. Dat komt neer op 6,2 laadpalen per 1000 inwoners.

Nederland is een voorloper op het gebied van snellaadpunten voor elektrische auto’s. Zo zijn er volgens de ANWB meer dan 3200 snellaadpunten in Nederland. We moeten landen als Frankrijk en Duitsland nog voor ons laten, maar België heeft er bijvoorbeeld maar 800. Toch goed van ons kikkerlandje!

Bijna 700 laadpalen in Hoofddorp

In Hoofddorp vind je momenteel 694 laadpalen. De grote vraag is: waar staan deze laadpalen?

Gebruik deze handige kaart van Oplaadpalen.nl om gemakkelijk op te zoeken waar je je elektrische auto kunt opladen in Hoofddorp.

Ook handig: je route plannen met de routeplanner van de ANWB voor elektrische auto’s.

Goedkoopste laadpalen in Hoofddorp

Wie een elektrische auto heeft, wil hem natuurlijk opladen bij de goedkoopste laadpaal. De tarieven in Hoofddorp verschillen nogal. De gemiddelde prijs per Kwh tijdens het laden van je auto €0,37 in Hoofddorp.

Bron: Independer

Laadpaal aanvragen Hoofddorp

Het is niet mogelijk om in de gemeente Haarlemmermeer een openbare laadpaal aan te vragen, dus ook niet in Hoofddorp. De gemeente geeft aan zelf per wijk of gebied te bekijken waar nieuwe laadpalen nodig zijn. Het is wel mogelijk om een laadpaal te plaatsen op je eigen terrein. Hier heb je geen toestemming voor nodig van de gemeente.