Laadpalen in Amsterdam Nieuw-West: hier vind je ze

Algemeen
Waar staan de laadpalen in Amsterdam Nieuw-West?
Waar staan de laadpalen in Amsterdam Nieuw-West? (Foto: Adobe Stock)

NIEUW-WEST – Steeds meer mensen in Amsterdam Nieuw-West stappen over op een elektrisch rijdende of hybride auto. Natuurlijk met het oog op een duurzamere toekomst. Maar die auto moet je ook kunnen opladen. Waar kun je de laadpalen vinden in Nieuw-West? In dit artikel vind je een overzicht.

Een onderzoek van Independer vertelt ons dat het aantal inwoners met een elektrische auto in Nederland harder stijgt dan de plaatsing van nieuwe laadpalen. In Nieuw-West wonen ten tijde van schrijven ongeveer 160.000 mensen. Dat komt neer op 4,2 laadpalen per 1000 inwoners.

Nederland is een voorloper op het gebied van snellaadpunten voor elektrische auto’s. Zo zijn er in Nederland volgens de ANWB meer dan 3200 snellaadpunten. Frankrijk en Duitsland lopen nog voor op ons, maar België heeft er bijvoorbeeld maar 800.

Ongeveer 760 laadpalen in Nieuw-West

In Amsterdam Nieuw-West vind je momenteel ongeveer 670 laadpalen. In totaal staan er in de gemeente Amsterdam zo’n 3.762 laadpalen. Maar de grote vraag is natuurlijk: waar staan de laadpalen in Nieuw-West?

Gebruik deze handige kaart van Oplaadpalen.nl om gemakkelijk op te zoeken waar je je elektrische auto kunt opladen in Nieuw-West.

Ook handig: je route plannen met de routeplanner van de ANWB voor elektrische auto’s.

Goedkoopste laadpalen in Amsterdam Nieuw-West

Wie een elektrische auto heeft, wil hem natuurlijk opladen bij de goedkoopste laadpaal. De tarieven in Amsterdam Nieuw-West verschillen nogal. De gemiddelde prijs per Kwh tijdens het laden van je auto €0,27 in Amsterdam Nieuw-West.

Bron: Independer

Laadpaal aanvragen Amsterdam Nieuw-West

Als je (binnenkort) in het bezit bent van een elektrische auto en geen eigen terrein hebt, dan kun je een openbare laadpaal aanvragen bij de gemeente Amsterdam. Dat betekent wel dat iedereen deze laadpaal mag gebruiken. Ook moet je voldoen aan de volgende eisen:

  • Je woont of werkt minimaal 18 uur in Amsterdam.
  • Je hebt geen eigen terrein waar de laadpaal kan staan.
  • Je hebt of komt in aanmerking voor een parkeervergunning in het gebied waar je een laadpaal wilt aanvragen.
  • Het voertuig heeft een rijbereik van minimaal 45 elektrische kilometer.
  • De auto is een personenauto (type M1) of een bestelauto (type N1 of N2) en je kunt dit aantonen.