Expositie ‘Mag het effe anders’ bij De Zout

Cultuur
Expo 'Mag het effe anders'
Expo 'Mag het effe anders' (Foto: De Zout)

HAARLEM - De tentoonstelling ‘Mag het effe anders’ is een tentoonstelling over verandering en de emoties die daarmee gepaard gaan zowel op maatschappelijk als persoonlijk vlak. De expositie wordt op zaterdag 3 juni om 15:00 uur geopend met een high tea en is tot en met 20 augustus 2023 te zien in pop-up galerie De Zout, Grote Houtstraat 149 te Haarlem, op zaterdagen en zondagen van 12:00 tot 17:00 uur. 

Onze huidige samenleving vraagt voortdurend om verandering; een aanpassing van jezelf, je leefomgeving, je gedrag of zienswijze. Emoties lopen vaak hoog op als het gaat over maatschappelijke thema’s als bijvoorbeeld opwarming, stikstof, oorlog, politiek.  Maar ook persoonlijke thema’s roepen vaak diepe emoties op. Men is blij, boos, verward, radeloos, in tweestrijd, bang. En iedereen vindt iets anders. In ’mag het effe anders’ kruipen de leden van het collectief even lekker onder de huid en onderzochten wat een verandering van ons vraagt en welke emoties dat bij ons oproept. In de expositie passeren persoonlijke en maatschappelijke issues de revue en zijn zichtbaar in ieders werk.

Bij Kunstcollectief De Zout staat elke drie maanden een sociaal/maatschappelijk thema centraal waarvoor zij, via de beeldende kunsten, aandacht wil vragen. De vaste exposanten zijn Georgios Flouris, Lily van Rosmalen, José Sierkstra, Paulina Krijnen, Renée van der Hulst, Evelien Grosheide, Veerle Blaauw, Ruud Gerzon en Maud Ramaekers.