Juttersgeluk opent Jut & Recycle unit op strand Zandvoort

Duurzaam
Wethouder Carree opent de Jut & Recycle unit.
Wethouder Carree opent de Jut & Recycle unit. (Foto: aangeleverd)

ZANDVOORT – Wethouder Carree opende 8 juni de Jut & Recycle unit van Juttersgeluk op het strand van Zandvoort. Deze tot werkplaats omgebouwde container is de inspiratieplek voor jutters en geïnteresseerden in het aanpakken van de plastic soep en het bouwen aan een circulaire wereld. De Jut-unit is tot eind oktober te bezoeken en staat naast het ‘plasticvrije terras’ van strandpaviljoen Laguna Beach.

Niet voor niets opent de Jut-unit haar deuren op World Ocean Day. De vrijwilligers van Juttersgeluk gaan van hieruit aan de slag om samen de hoeveelheid plastic in zee en op het strand aan te pakken. Zij willen zo veel mogelijk bewoners en bezoekers van Zandvoort inspireren en aanzetten tot duurzaam gedrag. Wethouder Carree: “Juttersgeluk combineert op eigen wijze de thema’s duurzaamheid, zorg en welzijn, toerisme en economie in haar activiteiten. Daarom past dit initiatief heel goed in Zandvoort, daar zijn we heel blij mee”.

Aan de buitenkant wordt het plasticprobleem belicht en binnen in de werkplaats staan machines die het geraapte strandplastic verwerken. Van dinsdag tot en met zondag zullen de mensen van Juttersgeluk daar uitleg geven over het recycleproces en het jutten. Je kunt een beach cleanup boeken en te weten komen welk (plastic)afval grondstof wordt voor nieuwe producten. Kijk voor de openingstijden en het volledige programma op www.juttersgeluk.nl/nieuws/jut-unit-zandvoort.

Jut & Recycle unit.