Strijd mee tegen de Reuzen Berenklauw

Duurzaam
IVN aan de slag met de berenklauw.
IVN aan de slag met de berenklauw. (Foto: IVN Marc van Schie)

SCHALKWIJK - Het IVN Zuid-Kennemerland gaat in samenwerking met Spaarnelanden vrijdag 26 mei de strijd aan met de Reuzen Berenklauw in Haarlem. Ieders hulp is welkom! 

In Schalkwijk ten zuiden van de volkstuincomplex Poelpoldervreugd aan de Boerhaavelaan/Oude Schipholweg ligt een wandelbos met leuke natuur voor de bewoners van Schalkwijk. Maar we hebben een probleem. En dat is de Reuzenberenklauw. Op verschillende plekken komt deze woekerplant voor. De reuzen Berenklauw is een hardnekkige plant, hij verdringt inheemse planten en is gevaarlijk bij aanraking. Als we niets doen zal de plant zich steeds meer opdringen.

Opruimen

Deelnemers aan deze werkdag gaan de Reuzen Berenklauw te lijf met steekschoppen. We steken de bereklauw uit, de wortels gaan in een afval/puntzak, het loof leggen we in de hoek op een composthoop. Dit doen we allemaal om te voorkomen dat deze plant een plaag wordt. Vind je het leuk om mee te doen, dan ben je van harte welkom! Neem eigen koffie/thee mee. Wij zorgen voor gereedschap, handschoenen, extra koffie/thee en vlaai. We werken tot ongeveer 14:00 uur. Doe stevig schoeisel aan en trek beschermende kleding aan; een lange broek en een T-shirt/werkblouse met lange mouwen.

Verzamelen

We verzamelen om 9:30 uur bij de ingang volkstuincomplex Poelpoldervreugd aan de Boerhaavelaan; auto parkeren aan de overkant bij de sportvelden. Aanmelden graag via 06-22575748 of kijk op www.ivn./nl/zk.