Beste kermis staat in Haarlem

Nieuws
De gelukkigen
De gelukkigen (Foto: Frank Veldkamp)

HAARLEM - Voor het eerst reikte de Nationale Bond van Kermisbedrijfhouders (BOVAK) de prijs ‘De Beste Koningskermis’ uit. De eer viel meteen te beurt aan Haarlem dankzij de unieke en authentieke locaties op de Grote Markt en de Zaanenlaan.

Door Willem Brand

Op Koningsdag waren beide kermisterreinen rijkelijk oranje en rood-wit-blauw gekleurd met ballonnenslingers, vlaggenlijnen en guirlandes. Dat maakten de twee Koningskermissen tot een ware happening, stond in het juryrapport. Haarlem wordt gezien als pionier ook dankzij de bloemenpracht tijdens het corsoweekeinde en af en toe de combinatie met de viering van Bevrijdingsdag.

Lees ook: De kermis van 2023 in beeld

Vol lof

De exploitanten waren vol lof over de aanpak van marktmeester Ed Mense en zijn team rondom de unieke maar gevoelige locatie van de Zaanenlaan zo pal tussen de huizen. Iedereen is bereid om het kermisterrein schoon te houden. Ed Mense, die jarenlang energie heeft gestoken om de kermissen te laten slagen is supertrots: “Mijn levenswerk krijgt eindelijk waardering. Jarenlang heb ik met de kermisexploitanten heel veel tijd en energie gestoken om tot dit succes te komen. Eindelijk valt elk puzzelstukje op zijn plaats. Ik hoop nog een aantal jaren dit succes te kunnen en mogen voortzetten en met plezier.”

Lees ook: Kermis weer massaal bezocht