(Verkeers)maatregelen in Haarlem vanwege Formule 1

Nieuws
Er zullen veel treinen naar Zandvoort gaan
Er zullen veel treinen naar Zandvoort gaan (Foto: NS)

HAARLEM - De Formule 1 op het circuit van Zandvoort vindt dit weekend plaats van 25 tot en met 27 augustus 2023. In die periode gelden er verkeersmaatregelen, die ook gebieden in Haarlem aangaan.

In Haarlem liggen een aantal wijken in een zone waar verkeersmaatregelen gelden. Het gaat om het Ramplaankwartier, Oosterduin en Zijlweg-west (alleen de woningen ten westen van de Randweg).

Elk adres in deze zone heeft in juli automatisch 2 doorlaatbewijzen thuis ontvangen. Gemotoriseerd verkeer kan vanaf vrijdag 25 augustus 5.00 uur tot zondag 27 augustus 16.00 uur alleen in- en uitrijden met een doorlaatbewijs. Het verkeer krijgt in de avond- en nachturen meer bewegingsvrijheid.

Zandvoort niet per auto bereikbaar

Beide toegangswegen naar Zandvoort worden afgesloten voor gemotoriseerd verkeer van donderdag 24 augustus om 05:00 uur tot zondag 27 augustus om 23:00 uur. Alleen met een doorlaatbewijs voor Zandvoort kunt u het dorp bereiken via de Zandvoortselaan. 

Treinverkeer

Er zullen tussen Amsterdam en Zandvoort 12 treinen per uur rijden. Om ervoor te zorgen dat de treinen goed op schema kunnen rijden en voor de veiligheid van de weggebruikers, zijn de spoorovergangen op deze route vanaf 24 augustus 20.00 uur tot en met 28 augustus 05.00 uur gesloten.