Subsidie om campagne te voeren rond referendum parkeren

Nieuws
Er is in totaal € 105.000 gereserveerd voor de subsidie voor campagne-activiteiten.
Er is in totaal € 105.000 gereserveerd voor de subsidie voor campagne-activiteiten. (Foto: Gemeente Haarlem)

HAARLEM - Op 6 maart 2024 is het referendum over parkeren in Haarlem. Mensen die campagne willen voeren rond het referendum kunnen tot en met 15 december 2023 subsidie aanvragen.

Het referendum gaat over de Nota Uitwerking parkeerregulering. Hieronder vallen de plannen om betaald parkeren in Haarlem uit te breiden. De subsidie is aan te vragen door organisaties of door groepen van minimaal zes Haarlemmers. Zij kunnen per campagne-activiteit maximaal € 5.000 aanvragen. Bijvoorbeeld om een debat te organiseren, een folder of een video te maken of advertenties in te kopen. Politieke partijen kunnen geen subsidie aanvragen.

Budget

Er is in totaal € 105.000 gereserveerd voor de subsidie voor campagne-activiteiten. Het bedrag wordt verdeeld in drie gelijke bedragen voor activiteiten:

- gericht op een stem ‘voor’;
- gericht op een stem ‘tegen’;
- gericht op neutrale informatievoorziening of een neutrale bevordering van het debat.

Op de webpagina Subsidie referendum Nota Uitwerking parkeerregulering vindt u alle voorwaarden voor de subsidie. Ook kunt u de subsidie hier meteen aanvragen. Dit kan nog tot en met 15 december 2023. 

Referendum uitbreiding parkeren

De gemeenteraad heeft op 30 november 2023 besloten dat er een raadgevend referendum wordt gehouden over de uitbreiding van betaald parkeren in Haarlem. Haarlemmers kunnen dan zeggen of ze voor of tegen de maatregelen uit de Nota Uitwerking parkeerregulering zijn.