VIDEO: Verhaal Haarlems stel uit Kopen Zonder Kijken ontroert, Rens geeft MS-update

Nieuws
Rens en Christine vonden via Kopen Zonder Kijken hun droomwoning in Haarlem. Rens, bij wie MS werd geconstateerd tijdens de opnames, vertelt hoe het met hem gaat.
Rens en Christine vonden via Kopen Zonder Kijken hun droomwoning in Haarlem. Rens, bij wie MS werd geconstateerd tijdens de opnames, vertelt hoe het met hem gaat. (Foto: RTL)

HAARLEM - Het was misschien wel een van de meest ontroerende afleveringen van Kopen Zonder Kijken dit seizoen: de aflevering waarin jong stel Christine en Rens uiteindelijk een koophuis in Haarlem wisten te betrekken. Maar het proces ging niet zonder slag of stoot: een week nadat de twee jonge ouders hoorden dat ze mee mochten doen aan Kopen Zonder Kijken, hoorde Rens dat hij MS heeft. Een bericht dat een flinke schaduw over deelname aan het RTL 4-programma trok. Hoe gaat het nu met hen?

Het was een grote schok voor zowel Christine en Rens en hun omgeving toen bij Rens MS werd vastgesteld. Maar beiden twijfelden er niet over: het KZK-avontuur zetten zij voort. De twee wisten via crowdfunding geld in te zamelen voor een behandeling in Mexico. En aan het eind van de Kopen Zonder Kijken-aflevering was er goed nieuws: Rens’ behandeling slaat aan. Het genieten in Haarlem kon beginnen.

Rens Kopen Zonder Kijken MS: zo gaat het nu

Hoe gaat het nu met Rens en Christine? Dat vertellen de jonge ouders in ‘Kopen Zonder Kijken: Gesetteld’. 

“De behandeling was, en is nog steeds zwaar”, aldus Rens. Maar het is geweldig dat de MS nu is stopgezet.” Voor hoe lang, daarover blijven Christine en Rens de komende tijd in het duister tasten. “Je hoopt gewoon voor zo lang mogelijk. En ja, aanpassingen van het leven horen daar wel bij.”

Ik vind roze zelfs een mooie kleur nu

Christine en Rens KZK Haarlem

En dan blijft er nog één grote vraag over: hoe bevalt het wonen in hun nieuwe Haarlemse huis? Zijn Christine en Rens toch nog naar Leeuwarden uitgeweken? Ze denken er niet aan. Zelfs Christine, die toch even moest slikken toen bleek welk huis makelaar Alex en bouwdeskundige Bob voor hen hadden aangekocht. “We zijn supergelukkig nu.” 

Rens vult aan: “Ja, vanaf moment één hebben we hier een goed gevoel. Echt, zo knap van die styling. Echt helemaal ‘ons’, zo vinden ook vrienden. En ik vind roze zelfs een mooie kleur nu!” sluit hij lachend af.

Volg Rens’ traject ook via Instagram.

Bekijk de hele MS update en hoe het nu met Chris en Rens uit KZK gaat in onderstaande video: