“Symphonic Pink Floyd for War Child” verenigt rock en symfonie voor het goede doel

Cultuur
Enzo Gallo rechts met de gitaar
Enzo Gallo rechts met de gitaar (Foto: Hans Zandberg)

HAARLEM - Een muzikale reis die de grenzen van rock en symfonie overstijgt, keert terug om het publiek opnieuw te betoveren voor een geweldig doel. “Symphonic Pink Floyd for War Child” is meer dan een concert; het is een samenspel van rock en klassiek, van MR. Pink’s eerbetoon aan Pink Floyd’s tijdloze geluiden, ondersteund door het Haags Studenten Symfonie Orkest Valerius – allemaal ten gunste van War Child. In Mr. Pink, een sterkmuzikaal collectief van Peter Chattelin, speelt ook de Haarlemse gitarist Enzo Gallo.

Door Martin Reitsma

Enzo kijkt erg uit naar dit optreden waarbij hij opmerkt: ‘ Als band samenspelen met een zo goed orkest is een onbeschrijfelijke ervaring. De repetities klonken al zo goed en de reacties van de aanwezigen tijdens de oefensessies waren al zo lovend. We hebben er echt zin in. Dit evenement, wat voor de derde keer plaatsvindt op 13 april 2024 in het Haagse World Forum, belichaamt de samensmelting van twee werelden in een avond die velen zullen herinneren. Deze uitvoering tilt de erfenis van Pink Floyd naar nieuwe hoogtes en illustreert de kracht van muziek als een kracht voor verandering’.   

Fusie

Eric Drabbe, organisator van Symphonic Pink Floyd for War Child, verwoordt de essentie van het evenement met passie: “Wij geloven in de kracht van muziek. Dit concert is meer dan een fusie van genres; het is een beweging die mensen samenbrengt om een verschil te maken in het leven van kinderen getroffen door oorlog. Als publiek draagt u niet alleen bij aan een avond vol nostalgie en akoestisch genot, maar steunt u ook het essentiële werk van War Child.”  

Het symfonieorkest, samengesteld uit studenten met 15 verschillende nationaliteiten en onder leiding van Arne Visser, belooft het publiek mee te nemen op een reis door klassiekers die generaties hebben gedefinieerd. En te midden van deze muzikale tapestry, zal het jonge talent Julian Parker, een veertienjarige saxofoonvirtuoos, het publiek verrassen met een solo optreden. 

Onvergetelijke ervaring

Enzo gaat enthousiast verder tijdens dit interview en vertelt:  ‘Peter Chattelin, het creatieve brein achter de formatie Mister Pink en een pionier binnen het Pink Floyd Tribute circuit in Nederland, voegt met ons zijn touch toe aan de avond. De muzikanten van Mister Pink, we zijn allen professionals, zullen deze avond vertolken wat het betekent als muzikale passie wordt gecombineerd met een diepzinnig doel. Een avond waar muziek en een hart voor kinderen samen de hoofdrol spelen, wacht op een publiek dat getuige wil zijn van een artistieke samensmelting ter ondersteuning van een prachtig doel’.   

Met het succes van voorgaande jaren, waar  het samenbrengen van verschillende muziekstijlen niet alleen harten raakte maar ook fondsen wierf, wijst alles erop dat “Symphonic Pink Floyd for War Child” weer een onvergetelijke ervaring zal zijn. De toewijding van alle betrokken partijen, van de muzikanten tot de organisatoren en vrijwilligers, weerspiegelt de gezamenlijke passie om door kunst een bijdrage te leveren aan een betere wereld. De verwachte opbrengst van de avond zal rechtstreeks ten goede komen aan War Child en hun inzet voor kinderen in conflictgebieden, met als doel hen een kans te bieden op een toekomst zonder geweld.  

De queeste (zoektocht)  naar harmonie, zowel in de muziek als in het leven van kinderen in nood, resoneert door in elke noot die gespeeld. Enzo besluit het interview met de opmerking:  ‘Iedereen is welkom om deel uit te maken van deze avond, niet alleen als toeschouwer van een concert, maar als een partner in de missie om kinderen over de hele wereld hoop en hulp te bieden. -Geniet van de ervaring van “Symphonic Pink Floyd for War Child”. Uw aanwezigheid is essentieel in een symfonie die ver buiten het podium weerklinkt’.

Waarom War Child?  

Helaas is er slecht nieuws. Het aantal kinderen dat in conflict gebieden opgroeit, is met 15 procent gestegen naar maar liefst 230 miljoen. Vanwege de oorlog in Oekraïne wordt verwacht dat dit cijfer dramatisch zal toenemen. Daarnaast zijn er veel kinderen slachtoffer van de aardbevingen in Turkije en Syrië. Daarom gaat War Child met nog meer toewijding en overtuiging hun werk doen. Dat is meer dan ooit noodzakelijk.  

Tickets zijn nu verkrijgbaar via Ticketmaster 

https://www.ticketmaster.nl/event/symphonic-floyd-for-war-child-tickets/292641 

www.symphonicfloydforwarchild.com