Marc Josten presenteert Weerwoord bij boekhandel Blokker

Nieuws

HEEMSTEDE - Marc Josten presenteert zaterdag 18 februari zijn boek Weerwoord bij Boekhandel Blokker, Binnenweg 138 in Heemstede. De presentatie wordt geopend door redacteur Ad van den Kieboom, vervolgens gaat journalist Jeroen Smit (De prooi) in gesprek met Marc Josten.
'Ik maak zelf uit wat ik vind!' Een uitspraak die benadrukt dat we capabel genoeg zijn om de juiste keuze te maken uit de informatie die op ons af komt. Maar is dat wel zo? In een democratie hechten we aan de vrije meningsuiting. Alle meningen bij elkaar vormen de publieke opinie, een belangrijk instrument om beleid te maken en beslissingen te nemen. Maar waar halen we informatie vandaan die tot een afgewogen inzicht of oordeel moet leiden? Hoe selecteren we de feiten en hoe verwerken we die? Hoe komt het dat we soms ziende blind zijn of de moed niet hebben de werkelijkheid onder ogen te zien?
Marc Josten, woonachtig in Heemstede (1961) is onderzoeksjournalist en hoofdredacteur bij omroep human. Hij was en is inhoudelijk betrokken bij programma’s als Argos, Het Filosofisch Kwintet en Medialogica. Josten begon zijn loopbaan als redacteur bij het weekblad Vrij Nederland. Hij werkte aan geruchtmakende en grensoverschrijdende dossiers in de wereld van de politiek en het bedrijfsleven. Het proces van de vorming van de publieke opinie heeft al jarenlang zijn belangstelling. Hij mag een van de deskundigen op dit gebied in Nederland genoemd worden.
Toegang vrij, reserveren (gewenst) via info@boekhandelblokker.nl of tel. 023-5282472.