Ludieke fietsactie Mariaschool Zandvoort

Onderwijs
Stichting Leergeld Haarlem en Zandvoort vraagt aandacht voor fietsen voor kinderen.
Stichting Leergeld Haarlem en Zandvoort vraagt aandacht voor fietsen voor kinderen. (Foto: Aangeleverd)

ZANDVOORT - Stichting Leergeld Haarlem-Zandvoort organiseert woensdag 31 mei een feestelijke fietsmiddag op de Mariaschool in Zandvoort. De stichting wil dat geen kind wordt buitengesloten en dat ieder kind in Haarlem en Zandvoort kan meedoen. Met deze fietsmiddag vraagt Leergeld Haarlem-Zandvoort aandacht voor het belang van een goede fiets voor elk kind. De leerlingen van de Zandvoortse basisschool doen mee aan diverse activiteiten waarbij de fiets centraal staat. Het belooft een vrolijke middag rond de fiets te worden!

Afhankelijk van het weer wordt er binnen of buiten de school een parcours langs verschillende stations uitgezet. Bij elk is een speciale activiteit rond het thema fietsen. Zo leren leerlingen hoe je banden plakt en je fiets schoonmaakt en onderhoudt. Ook kun je met stickers je fiets pimpen. Dieuwertje Blok komt langs om voor te lezen. Als klap op de vuurpijl: er wordt een gloednieuwe fiets verloot onder de leerlingen van de school.

Belang van goede fiets

Stichting Leergeld wil dat alle kinderen kunnen fietsen en geen kind achteropraakt. Jaarlijks helpt Leergeld Haarlem-Zandvoort bijna 500 kinderen aan een fiets. Dit houdt in dat kinderen uit gezinnen met weinig geld nu toch net als hun leeftijdsgenoten een goede fiets hebben om naar school te kunnen of in hun vrije tijd ergens naar toe te gaan. Een fiets is belangrijk voor de zelfstandigheid van kinderen en maakt hun leefwereld groter. Bewegen is gezond. Het lijkt zo vanzelfsprekend dat elk kind in Haarlem en Zandvoort een fiets heeft, maar dat is het volgens de stichting zeker niet. Daarom vraagt Stichting Leergeld op 1 juni, de Internationale dag van het kind, speciaal aandacht voor het belang van een goede fiets voor elk kind. 

Doneren kan via de website van de stichting www.leergeldhaarlemzandvoort.nl.