Praktische verkeersexamens basisscholen, wethouder Bas van Leeuwen geeft startschot

Partnerbijdrage
Verkeersexamens in de regio.
Verkeersexamens in de regio. (Foto: aangeleverd)

REGIO - In de gemeenten Haarlem, Bloemendaal en Heemstede worden van 3 april tot 23 april op zes locaties de praktische verkeersexamens gehouden voor de leerlingen van de groepen 7 van de basisscholen en van enkele scholen voor speciaal onderwijs.

55 scholen stellen hun leerlingen in de gelegenheid dit examen af te leggen en een verkeersdiploma te behalen. Ruim 1600 kinderen nemen hieraan deel.

De uitvoering van de examens is in handen van de afdeling Haarlem van Veilig Verkeer Nederland. Dertien vrijwilligers zijn bij de organisatie, waaronder een  toezichthouder, betrokken.

De gemeenten Haarlem en Heemstede subsidiëren de examens rechtstreeks. De gemeente Bloemendaal stelt de scholen financieel in de gelegenheid aan de examens deel te nemen. Wethouder Bas van Leeuwen van de gemeente Haarlem gaf vanmorgen 3 april om 9.00 uur het startschot op het Plesmanplein.

Daarbij werd het eerste hesje door bestuurslid Arnoldus Mulder overhandigd aan zijn kleindochter Isa Keijkamp van de Vrijeschool Kennemerland. Data en locaties: Plesmanplein Haarlem: 3,4 en 5 april. Drilsmaplein Haarlem: 9 en 10 april. Scheltemakade Haarlem/Heemstede: 15,16 en 17 april. Blekersveld Overveen: 18 en 19 april. Duinoord Bennebroek: 22 april. Semmelweisstraat Haarlem: 23 april.

Nadere informatie verkrijgbaar bij Evert Holterman, voorzitter afdeling Haarlem Veilig Verkeer Nederland, tel. 06-53348993.