Waar kun je veilig lekker zwemmen in Haarlem?
Waar kun je veilig lekker zwemmen in Haarlem? (Foto: PR)

Hittegolf in Haarlem? Hier kun je zwemmen in Haarlem en omgeving

Sport

HAARLEM - De warmte is terug in Nederland, dus willen we massaal het water in. Een plas, rivier of toch het zwembad? De redactie zet op een rij waar je veilig en lekker kunt zwemmen in Haarlem en omgeving.

Heb jij zin om baantjes te trekken? Wil jij je kinderen lekker zien spartelen en genieten in het water? Gelukkig kun je in Haarlem heerlijk zwemmen om af te koelen. zowel in een binnen als buitenbad, in een meer, of plas en als je iets verder weg wilt gaan zelfs de zee bij Bloemendaal of Zandvoort. 

Zwemmen in open wateren in Haarlem

Maar laten we in Haarlem zelf beginnen. Hier zijn diverse buitenwateren waar je met een gerust hart kunt zwemmen, afkoelen en lekker spelen.

- De Veerplas

- De Molenplas

De namen zeggen het al, dit zijn plassen waarin je heerlijk kunt zwemmen. De plas is goed toeven voor kinderen, maar dat betekent niet dat je ze alleen kunt laten. Bij beide plassen zijn er speelmogelijkheden en is er horeca aanwezig. Ideaal dus voor een dagje of middagje zwemplezier.

Zwemmen in open wateren in de regio Haarlem

In de regio Haarlem is 1 groot water waar je tevens omheen kunt wandelen. Het open water ligt in natuurgebied van Overveen en heet:

- ‘t Wed

Zwemmen in de zee bij stranden dichtbij Haarlem

Haarlem ligt vlakbij Bloemendaal, Zandvoort en IJmuiden. Deze twee dorpen en stad liggen aan zee en zijn goed te bereiken per fiets, auto en openbaar vervoer. Wel is het lastig om een (betaalde) parkeerplek te vinden. We raden je aan om met het ov of met de fiets te gaan. 

- Strand van Bloemendaal

- Strand van Zandvoort

-Strand van IJmuiden

Zwemmen in Haarlem: de Veerplas

Deze zwemlocatie de Veerplas maakt deel uit van recreatiegebied Spaarnwoude. Het strand ligt aan de westkant van de plas, waar de meeste speel- en ligweiden zijn. 

Zwemmen in Haarlem: de Molenplas

De Molenplas maakt deel uit van het boezemstelsel van Rijnland. Het totale wateroppervlak van de Molenplas is ongeveer 21 hectare, de gemiddelde diepte 6 meter.

Zwemmen in Overveen: ‘t Wed

‘t Wed ligt in het Nationaal Park Zuid-Kennemerland. Het meer is maximaal zo’n 8 meter diep en 300 meter lang.

Waterpret voor de allerkleinsten is altijd lekker in een zwembad (Foto: Pixabay)

Zwemmen in zwembaden in Haarlem

Haarlem heeft drie zwembaden, waarvan er 1 een buitenbad is. 

- Zwembad de Planeet

Dit zwembad is gevestigd in Haarlem-noord. Het sportieve bad bestaat uit 2 baden: een 25 meter wedstrijdbad en een trainingsbad. Beiden ideaal voor banenzwemmen, zwem- en aquatrainingen, zwemlessen en recreatief vermaak. 

- Zwembad Boerhaavebad

Vooral leuk voor kinderen. Dit zwembad in Haarlem Schalkwijk heeft een recreatiebad en een 25 meterbad. Een duikplank, bubbelbadm stroomversnelling en een overdekte glijbaan. Heerlijk voor kinderen!

- Zwembad De Houtvaart

Dit is het enige bad in Haarlem dat buiten is. De Houtvaart is een monumentaal openluchtzwembad in Haarlem, gelegen in de wijk Houtvaartkwartier. Het is in 1927 gebouwd in beton in kubistische stijl. Er is een 50 meterbad, een duikplank, een ondiep speelbad, voor de kleintjes verwarmd en er is een ligweide.

Zwemmen in zwembaden in de regio Haarlem

- Aqua Mundo Center Parcs Zandvoort

Aqua Mundo Park Zandvoort bestaat onder andere uit een recreatiebad, buitenbad, wedstrijdbad, Aqua Cinema, golfslagbad, kinder-doe-bad en een babybadje. Je kunt er van de spannende glijbaan af roetsjen, een avontuur beleven bij de wildwaterbaan en heel veel andere leuke activiteiten doen. Je kunt ook naar de aqua gymnastiek, de sauna, het bubbelbad en het Turkse stoombad. 

- Zwembad Groenendaal is gevestigd in Heemstede

Makkelijk te bereiken met de auto en openbaar vervoer. In de vakanties zijn er vaak leuke activiteiten voor jong en oud. Of je nu met een groepje vrienden of vriendinnen komt, als stelletje of met het gezin, je hebt gegarandeerd een spetterend uitje. Weten wat er te doen is? Check regelmatig de website en hun Facebook-pagina. 

- Zwembad Heerenduinen is gevestigd in IJmuiden

Makkelijk te bereiken met de auto. Tijdens de zomermaanden worden in het diepe bad/wedstrijdbad buiten alleen kinderen toegelaten met minimaal een zwemdiploma A. Kinderen zonder zwemdiploma mogen niet in dit bad zwemmen (ook niet onder begeleiding van ouders of met zwemvleugels). Kinderen zonder zwemdiploma kunnen gebruik maken van de kleuter/peuterbaden buiten. Ook voor de peuterbaden zijn zwemvleugels verplicht. Deze peuterbaden zijn voor alle kinderen toegankelijk. Binnen kun je gebruik maken van het recreatiebad, Hot-whirlpool van 35° C, peuterbad met glijbaan, wildwaterkreek, bruisbanken, waterval en interactieve glijbaan.

Zwemmen in het Spaarne

Zwemmen in het Spaarne of de Leidsevaart wordt afgeraden (het mag officieel ook niet omdat het open vaarroutes zijn) dus zullen we dat ook niet promoten.


De Veerplas bij IKEA in Haarlem.
Afbeelding

Vond je dit interessant?

Word wekelijks binnen 5 minuten bijgepraat
over het laatste nieuws uit Haarlem

Wij verwerken jouw gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring

Afbeelding
Elektrische auto uitgebrand op Erasmuslaan 112-nieuws 25 sep, 05:14
Afbeelding
Haarlem presenteert: De Recyclewagen Algemeen 24 sep, 12:41
Afbeelding
Heel Haarlem trapt door! Algemeen 24 sep, 09:31
Afbeelding
Verdachte opgepakt na beroving 85-jarige vrouw in Haarlem 112-nieuws 22 sep, 12:35
Afbeelding
Aftellen naar Dutch Sustainable Fashion Week Haarlem (6 tot en met 12 oktober) Algemeen 22 sep, 12:20
Afbeelding
Waarom is optimale integratie van werknemers belangrijk voor uw bedrijf? Algemeen 22 sep, 11:41
Afbeelding
Suprace op de Bakenessergracht Algemeen 22 sep, 09:47
Afbeelding
Via Berlin en Het Debuut in première in de Schuur Uit 21 sep, 15:40
Afbeelding
Deze week in De Pletterij Uit 21 sep, 14:39
Afbeelding
Interview met herbenoemde burgemeester van Haarlem: Jos Wienen Algemeen 21 sep, 11:50
Afbeelding
Buurtcafé voor mantelzorgers in Haarlem-Noord Algemeen 21 sep, 09:47
Afbeelding
‘Vrijwilligers van Hospice Haarlem EO zijn onbeschrijfelijk, wat een passie en liefde!’ Algemeen 21 sep, 07:10
Afbeelding
Prinsjesdag 2022: de belangrijkste plannen op een rij Politiek 20 sep, 19:22
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Haarlem

Op Rodi Haarlem volg je het laatste nieuws uit Haarlem. Rodi Haarlem informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Haarlem

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Haarlem in je mailbox.

Blijf net zoals 10.000 andere Nederlanders up-to-date Schrijf je in voor onze nieuwsbrief