Dit zijn de 10 beste ijssalons in Haarlem!

Uitgaan
Dit zijn de 10 beste ijssalons van Haarlem!
Dit zijn de 10 beste ijssalons van Haarlem! (Foto: Pexels)

HAARLEM - Het is weer erg warm en natuurlijk krijg je dan zin in een lekker, verfrissend ijsje! Er zijn gelukkig genoeg ijssalons in Haarlem. Van ambachtelijk schepijs tot verfrissend softijs, deze salons hebben echt alle smaken. In dit artikel vind je de 7 beste ijssalons in Haarlem!

De 10 beste IJssalons in Haarlem

Dit zijn de 10 beste ijssalons in Haarlem:

  1. Tante Saar, Haarlem
  2. IJssalon Luciano, Overveen / Heemstede-Aerdenhout
  3. IJssalon Scoops (Sapeto), Haarlem
  4. Gelataria Bartoli, Haarlem
  5. La Gelataria, Haarlem
  6. IJscafé Da Benito, Haarlem
  7. Het IJsparadijs, Haarlem
  8. IJssalon Garrone, Haarlem
  9. Diga IJs & Koffie, Spaarndam
  10. IJsboertje, Haarlem

1. Tante Saar | Haarlem

Tante Saar, de pittoreske ijssalon in Haarlem, verwent gasten met verrukkelijk ambachtelijk ijs, knapperige wafels en verfrissende milkshakes. Gelegen aan de idyllische oevers van de rivier Het Spaarne, biedt het terras aan het water een prachtig uitzicht. Een perfecte plek om te genieten van heerlijk ijs en ontspanning aan het water. Tante Saar in Haarlem is geopend van woensdag t/m zondag, van 12:00 tot en met 18:00 uur.

Het adres van Tante Saar is Spaarne 42, Haarlem.

2. IJssalon Luciano | Overveen / Heemstede-Aerdenhout

IJssalon Luciano is een bekend fenomeen in de omgeving van Haarlem, met vestigingen in onder andere Overveen en Heemstede-Aerdenhout. Met meerdere ijssalons verspreid door Nederland, waaronder zelfs op Bonaire en vanaf september 2023 ook Sint Maarten, is Luciano een begrip geworden. IJssalon Luciano is de hele week geopend van 12:00 tot 22:00 uur.

Het adres van IJssalon Luciano is Bloemendaalseweg 267, Overveen. De andere vestiging nabij Haarlem is Zandvoortselaan 177, Heemstede.

3. IJssalon Scoops (voorheen IJssalon Sapeto) | Haarlem

IJssalon Scoops in Haarlem heeft als missie om mensen blij te maken met authentiek Italiaans ijs van de hoogste kwaliteit. Ze geloven dat kwaliteit, lokale en innovatieve producten, en verrassende service essentieel zijn voor tevreden klanten. IJssalon Scoops heeft een lange geschiedenis en heeft regionale bekendheid verworven met hun bekroonde ijs. Scoops Haarlem is de hele week geopend van 13:00 tot 22:00 uur. Op zondag sluiten ze wel al om 19:00 uur.

Het adres van IJssalon Scoops is Belgielaan 41, Haarlem.

4. Gelataria Bartoli | Haarlem

IJssalon Gelataria Bartoli in Haarlem, dé plek voor ijsliefhebbers, biedt naast heerlijk ijs ook smakelijke wafels, verrukkelijke desserts en een ruime selectie aan koffie. Voor de zoetekauwen zijn er verleidelijke bonbons verkrijgbaar. Een perfecte plek om te genieten van diverse lekkernijen en een heerlijk kopje koffie. Gelataria Bartoli in Haarlem is in het hoogseizoen de hele week geopend van 11:00 tot 22:00 uur.

Het adres van Gelataria Bartoli is Lepelstraat 5B, Haarlem.

5. La Gelataria | Haarlem

La Gelataria, gevestigd in Haarlem, is trots op het winnen van diverse prijzen voor hun ambachtelijk schepijs. La Gelataria maakt gebruik van verse ingrediënten en een traditionele methode om hun ijs vers ter plaatse te bereiden, zonder toevoeging van additieven. La Gelataria is de hele week geopend van 13:00 tot 22:00 uur. Op zaterdag en zondag zijn ze al vanaf 11:00 uur open.

Het adres van La Gelataria is Keizerstraat 8, Haarlem.

6. IJscafé Da Benito | Haarlem

IJscafé Da Benito in Haarlem is een geliefde plek voor ijsliefhebbers. Met een scala aan heerlijke smaken, biedt het café een breed assortiment aan ambachtelijk ijs. De gezellige sfeer en vriendelijke service maken een bezoek aan IJscafé Da Benito altijd leuk. IJscafé Da Benito is de hele week geopend van 12:00 tot 22:30 uur.

Het adres van IJscafé Da Benito is Soendaplein 33, Haarlem.

7. Het IJsparadijs | Haarlem

Het IJsparadijs in Haarlem is een genot voor ijsliefhebbers. Ambachtelijk gemaakt met verse melk en veel fruit, biedt het een ruime keuze aan smaken. De fruitsmaken zijn grotendeels lactosevrij en perfect voor mensen met een lactoseallergie of -intolerantie. Het romige melkijs wordt gemaakt van verse koeienmelk van Hoeve Nijverdal in Heemstede. Het IJsparadijs is van februari t/m oktober dagelijks geopend vanaf 12:00 tot 22:00 of 23:00 uur.

Het adres van Het IJsparadijs is Rijksstraatweg 344, Haarlem-Noord.

Tekst gaat door onder de Afbeelding.


Een heerlijk ijsje aan Het Spaarne! - Foto: HaarlemforKids

8. IJssalon Garrone | Haarlem

IJssalon Garrone Gelataria in Haarlem is een ware traktatie voor ijsliefhebbers. Met hun ambachtelijk bereide gelato bieden ze een scala aan heerlijke smaken. Van klassieke favorieten tot verrassende combinaties, er is voor elk wat wils. Laat je verrassen door de authentieke smaken en geniet van de gezellige sfeer in deze ijssalon in Haarlem. Gelataria Garrone is dagelijks geopend van 10:00 tot 22:00 uur.

Het adres van IJssalon Garrone is Grote Houtstraat 179, Haarlem.

9. Diga IJs & Koffie | Spaarndam

Diga IJs & Koffie in Spaarndam is dé plek voor liefhebbers van ijs, ijstaarten en koffie. Met maar liefst 20 verschillende smaken ijs is er voor ieder wat wils. Geniet van ambachtelijk bereid ijs en verwen jezelf met een heerlijke kop koffie. Een perfecte bestemming voor zoetekauwen en koffieliefhebbers. Diga IJs & Koffie is dagelijks geopend van 14:00 tot 20:00 uur.

Het adres van Diga IJs & Koffie is Spaarndammerdijk 99, Spaarndam.

10. IJsboertje | Haarlem

Het IJsboertje in Haarlem-Zuid is een geliefde ijssalon waar ze heerlijk vers ambachtelijk schepijs serveren, afkomstig van de IJscompagnie. Met veel verschillende smaken en een focus op kwaliteit en ambacht, biedt het IJsboertje een heerlijke traktatie voor ijsliefhebbers in de regio. Het IJsboertje is dagelijks geopend van 13:00 tot 22:00 uur.

Het adres van IJsboertje is Engelenburg 80, Haarlem.

IJs bestellen Haarlem

Bij deze ijssalons en restaurants kun je ijs bestellen in Haarlem:

  • Crêpe Affaire, Haarlem
  • The Sweet Store, Haarlem
  • Shell Leidsevaart, Haarlem
  • The Ice Cream Shop, haarlem
  • IJssalon Da Vinci, Heemstede