Impressie  duurzame pannenkoekenpaviljoen.
Impressie duurzame pannenkoekenpaviljoen. (Foto: aangeleverd)

Nieuwbouw Pannenkoeken Paviljoen Cruquius van start

25 jan, 10:54 Algemeen

CRUQUIUS - De nieuwbouw van het duurzame Pannenkoeken Paviljoen met 6 short-stay appartementen in Cruquius is gestart. Het nieuwe paviljoen vervangt het bestaande restaurant dat als informatiecentrum dienst deed tijdens de Floriade in 2002. De opening staat gepland voor najaar 2022, waarmee recreatiegebied De Groene Weelde er een aantrekkelijke ontmoetingsplek bij krijgt.

Opening in najaar 2022

Het Pannenkoeken Paviljoen vormt de eerste zichtbare vernieuwing van recreatiegebied De Groene Weelde. Recreatieschap Spaarnwoude wil het gebied de komende jaren ontwikkelen tot een aantrekkelijk, herkenbaar, groen en levendig startpunt waar je als bezoeker wordt uitgenodigd om op ontdekkingstocht te gaan in Spaarnwoude Park.

‘We proberen zo duurzaam mogelijk te bouwen: veel hout en gebruiken een warmtepomp’

De komende maanden verschijnt achter het huidige restaurant een nieuw Pannenkoeken Paviljoen met groot verwarmd winterterras. Initiatiefnemers zijn Sander Teeuwen en Yvonne Joosten. Sander: “Onze naam en concept blijven hetzelfde. Het nieuwe terras zorgt ervoor dat we in alle jaargetijden een aantrekkelijke plek zijn. Het aanbod breiden we uit met Pappi’s Pollo; de lekkerste kip van het spit.”

Huidige restaurant

“Daarmee bieden we onze huidige klanten iets extra’s en hopen we ook een nieuwe doelgroep aan te spreken. We proberen zo duurzaam mogelijk te bouwen door onder andere veel hout te gebruiken en een warmtepomp te installeren. Het huidige restaurant blijft open tot de opening van het nieuwe paviljoen dit najaar, mits de coronamaatregelen dit toelaten uiteraard.”

Het recreatieschap investeert zowel in de ontwikkeling van recreatie als natuur in De Groene Weelde. Belangrijkste vernieuwingen waaraan vanaf dit najaar wordt gewerkt zijn: de verbeterde entree vanaf de N201/Spieringweg, de uitbreiding en meer natuurlijke inrichting van de parkeerplaats, het aanleggen van een natuurspeelplaats en het realiseren van een hondentrimveld.

Faunapassage

Ook laat het recreatieschap de haalbaarheid van een faunapassage voor kleine zoogdieren onder de N201 onderzoeken. Ecotrappen voor amfibieën en eenden bij de watergangen, bloemrijke bermen en maatregelen zoals een vleermuizenhotel moeten ervoor zorgen dat ook de flora en fauna zich hier beter en veelzijdiger ontwikkelt.

Afbeelding
Gebakken-luchtveiling bij De Keizerskroon op Halfweg Algemeen 16 mei, 10:58
Afbeelding
Boekenmarkt in de protestantse kerk op Halfweg Algemeen 15 mei, 16:04
Afbeelding
Haarlemmermeer start Verkeersveiligheidscampagne ‘Met elkaar overweg’ Algemeen 14 mei, 18:03
Afbeelding
Pand verwoest bij grote brand Cruquius, rook in wijde omtrek te zien update 13 mei, 15:48
Afbeelding
Snorfietser en fietser botsen aan de Haarlermmerstraatweg Algemeen 13 mei, 14:43
Afbeelding
Lokale, maatschappelijke vraagstukken van HeelHaarlemmermeer opgepakt Algemeen 13 mei, 14:35
Afbeelding
Burgemeester en locoburgemeester bij programma CRASH over meidagen van 1940 Algemeen 13 mei, 10:37
Afbeelding
Werkgroep Historisch Halfweg 15 jaar Algemeen 12 mei, 11:22
Afbeelding
Straattheater en samenspel Vrijheidscarillion op Plein ‘40 ‘45 Algemeen 12 mei, 08:18
Afbeelding
Ziekteverzuim van je bedrijf terugdringen? Dit zijn goede tips Algemeen 12 mei, 06:22
Afbeelding
Hockey bij Xenios voor elk kind Algemeen 11 mei, 14:58
Afbeelding
A-ha The Movie bij Oxville Cinema Algemeen 11 mei, 08:59
Afbeelding
Verontruste bewoners en organisaties voeren actie op Schiphol Algemeen 10 mei, 12:56
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Haarlemmermeer

Op Rodi Haarlemmermeer volg je het laatste nieuws uit Haarlemmermeer. Rodi Haarlemmermeer informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt, regio en in Noord-Holland.

Nieuws Haarlemmermeer

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Haarlemmermeer in je mailbox.