Nu te zien bij Cinema De Vlugt

Algemeen
Metallica.
Metallica. (Foto: aangeleverd)

NIEUW-WEST - Bij Cinema De Vlugt, op steenworp afstand van Plein ’40-’45, Burgemeester de Vlugtlaan 125, draaien de allernieuwste films uit Hollywood, Bollywood en de rest van de wereld. Het gezellige Café De Vlugt is elke dag vanaf 9.00 uur geopend voor een lekkere kop koffie en een croissant of gebakje. De eerste film start rond 11.00 uur en de dag eindigt met een vertoning rond de klok van 21.00 uur. Tijdens de film kunnen bezoekers met een bak popcorn of nacho’s onderuit zakken in de comfortabele stoelen van de gloednieuwe filmzaal.

Het hele filmprogramma is te vinden op: www.cinemadevlugt.nl.

Première vanaf 5 april | The Super Mario Bros. Movie (Nederlands gesproken en originele Engelstalige versie)

In The Super Mario Bros. Movie, gebaseerd op de wereld uit Nintendo’s Mario-games, wordt het publiek meegenomen naar een uniek, kleurrijk en fantastisch universum voor een uitbundige film vol actie en humor. Als ze een ondergrondse waterleiding in Brooklyn willen repareren, komen loodgieters Mario en zijn broer Luigi via een mysterieuze buis in een magische nieuwe wereld terecht. Maar daar worden ze van elkaar gescheiden en dan begint Mario aan een groots avontuur om Luigi te vinden. Met hulp van Toad, een inwoner van het Paddenstoelenrijk, en na een training van de vastberaden leider van het Paddenstoelenrijk Prinses Peach ontdekt Mario zijn eigen krachten. De film is bij Cinema De Vlugt te zien in zowel de originele (engelstalige) als de Nederlands gesproken versie.

Documentaire special | dinsdag 11 april, 18.30 uur | Kleinkinderen van de Oost

Daan van Citters (30, filmmaker) en Joenoes Polnaya (32, acteur) raakten bevriend op de set van speelfilm De Oost. Samen reizen ze terug naar Indonesië, in de voetsporen van hun beider grootvaders, die namens Nederland vochten tegen de Indonesische onafhankelijkheid “aan de verkeerde kant van de geschiedenis”. Hun reis confronteert ze met complexiteit van ‘goed en fout’, intergenerationeel trauma en de blijvende impact van het koloniale verleden. Daan en Joenoes ontdekken hoe een vaak verzwegen geschiedenis hen heeft gevormd tot wie ze nu zijn. Wat betekent dit voor hun toekomst?


Kleinkinderen van de Oost. (Foto: aangeleverd)

Muziek special | donderdag 13 april, 20.45 uur | Metallica: 72 seasons – global premiere

Sluit je aan bij Metallica fans op donderdag 13 april voor een wereldwijde listening party. Ervaar als eerste het nieuwe album van de band, 72 Seasons, de dag voor de release, in overweldigend surround sound. Dit speciale evenement is slechts één avond exclusief te zien in bioscoop. 72 Seasons is Metallica’s langverwachte twaalfde studioalbum, voorafgegaan door de eerste single ‘Lux Æterna’ - geprezen bij de release op 28 november 2022 als ‘thundering, breakneck’ (Billboard), ‘gut-punching’ (Rolling Stone) en ‘blistering’ (USA Today). Onlangs is de tweede single ‘Screaming Suicide’ uitgekomen. Metallica: 72 Seasons - Global Premiere bevat exclusieve interviews met Metallica waarbij de volledige band zich verdiept in de oorsprong en verhalen achter de nummers met begeleidende muziekvideo’s voor elk nummer op het album.

Verwacht | vanaf 13 april | Air

Air is een film van de bekroonde regisseur Ben Affleck over de baanbrekende samenwerking tussen de toen nog jonge Michael Jordan en de pas opgerichte basketbaldivisie van Nike, dat met het merk Air Jordan een revolutie teweegbracht in de sportwereld en de hedendaagse cultuur. De aangrijpende film toont de riskante maar carrière bepalende gok van een onconventioneel team, de compromisloze visie van een moeder die ziet dat haar zoon een immens talent heeft, en de basketballegende die de grootste aller tijden zou worden.

Kaarten zijn via: https://www.cinemadevlugt.nl/


Air. (Foto: Warner Bros pictures)