7 vragen aan Hans Spijker Eén Haarlemmermeer

Algemeen
Hans Spijker.
Hans Spijker. (Foto: aangeleverd)

HAARLEMMERMEER - In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen 2022 in Haarlemmermeer, voelen we wekelijks enkele lijsstrekkers aan de tand. Wie zijn zij eigenlijk? En waar staat hun partij voor? Deze keer: Hans Spijker van Eén Haarlemmermeer.

Vertel eens iets over jezelf: naam, leeftijd, waar woon je en met wie? En wat betekent Haarlemmermeer, specifiek Halfweg Zwanenburg en Badhoevedorp voor jou?

Ik ben Hans Spijker, 58 jaar, ik woon vrijwel mijn hele leven in Badhoevedorp, ben al bijna 30 jaar getrouwd met Marion en samen hebben wij twee studerende volwassen dochters.

Badhoevedorp is de noordelijke toegangspoort van Haarlemmermeer en ligt dicht tegen het Amsterdamse bos en de Nieuwe Meer. Als buitenmens geniet ik veel van dit groen in de buurt, om te wandelen of fietsen. In het buitenbad van Zwanenburg heb ik vaak gezwommen. 

Zwanenburg heeft een unieke feestweekcultuur. Inwoners van beide dorpen komen duidelijk op voor hun politieke belangen en ontwikkelingen waarvoor ik me, als politicus, volledig inzet.

Waar ligt, naast in de politiek, nog meer je passie (heb je een mooie hobby bijvoorbeeld)?

Mijn hobby is fotografie en kunst. Ik bezoek graag musea en maak foto’s van de natuur of net dat andere “beeld van een dorp of stad/ situatie ”.

Welk leuk feitje over jezelf wil je ons niet onthouden?

Ik ben als ondernemer actief bezig met oplossingen te vinden tegen milieu aantastend vervoer, door middel van een complete oplossing voor duurzaam elektrisch vervoer te bieden.

Stel, jullie partij is straks de grootste. Wat gaan jullie als eerste aanpakken?

We gaan participatie uitvoeren zoal participatie bedoeld is, concreet meedenken en meedoen. Feedback geven op inspraak van iedereen, serieus naar ideeën van inwoners en ondernemers luisteren en dit toepassen waar mogelijk.

Wat wordt de grootste uitdaging van deze gemeente?

Slim omgaan met het begrotingstekort dat wordt doorgeschoven door het huidige college, dus geen mega-dure onnodige projecten (zoals een te groot/duur gemeentehuis). 

Zorgen voor een juist subsidiebeleid en een krachtige weerklank geven naar Amsterdam en Regeringsbeleid. Zoals de uitbreiding van Schiphol (dus geen tweede terminal en geen nachtvluchten meer….)

Waarom moeten kiezers op jullie partij stemmen?

ÉÉN Haarlemmermeer is de lokale partij die dicht bij inwoners en ondernemers staat en met hen communiceert. Gemeenschappelijke visie en kennis is van groot belang, juist omdat wij allemaal dichtbij de ontwikkelingen leven in een gebied waar wij wonen en werke;n. 

Wij hebben ons deze raadsperiodes actief ingezet voor het belang van iedereen zoals: meer betaalbare woningen, met name voor starters en senioren, aanpak van Schipholproblemen zoals geluid en luchtvervuiling, een gezonde leefomgeving dus geen zwaar transformator station in de buurt van woningen, oplossingen voor energie met zonnepanelen op daken, langs wegen, waterstofgas, snelle woningbouw met prefab houtbouw en Tiny Houses. 

ÉÉ N Haarlemmermeer is de partij die niet alleen luistert maar ook samen naar oplossingen zoekt.

Als kiezers over een jaar terugkijken, verzeker ik dat…

Wij geen loze beloften hebben gedaan, nog steeds naar uw mening en ideeën luisteren en ons inzetten voor snelle en vooral betaalbare woningbouw oplossingen voor de starters en senioren.