Volle bak bij Sinterklaasdiner bij Speeltuinvereniging Zwanenburg

Algemeen
Volle bak tijdens het sinterklaasdiner bij Speeltuinvereniging Zwanenburg.
Volle bak tijdens het sinterklaasdiner bij Speeltuinvereniging Zwanenburg. (Foto: Peter Vreeswijk)

ZWANENBURG - De tent bij Speeltuinvereniging stroomde afgelopen zaterdag vol met ouders, grootouders en kinderen  voor het sinterklaasdiner. In de tent waren 24 grote ronde tafels opgesteld en feestelijk gedekt waar iedereen aan kon schuiven. Onder de bezielende leiding van entertainer en voorzitter Rob Achterbergh-Copier werd er flink op los gezongen.

Saskia Vreeswijk

Dat hielp want kort na vier uur verscheen daar Sinterklaas met zijn Pieten. Een mooie grote stoel stond al klaar voor hem. Voor de pieten was het niet stilzitten, want de eerste gang, een kopje heerlijke soep, moest worden uitgeserveerd.

Wij willen spruitjes

Het duurde even voor het hoofdgerecht werd opgediend. Dus gaf Rob het teken om met de handen op de tafels te slaan en hij voerde luidkeels aan ‘Wij willen spruitjes’. Dat was niet aan dovemans oren besteed en alle kinderen schreeuwden hem na. Maar gelukkig: geen spruitjes maar frites met een overheerlijk broodje hamburger stond op het menu.

Daarna werd een spelletje bingo gespeeld en het diner werd afgesloten met pepernotenijs met slagroom. Rond de klok van half acht keerde iedereen voldaan maar moe weer huiswaarts. Een zeer geslaagd diner, waarvoor maar liefst 170 kaarten waren er verkocht. Het diner is mede mogelijk gemaakt dankzij de vele vrijwilligers, dat kan niet vaak genoeg worden gezegd.