Eindelijk de Koninklijke Oranjewimpel voor Oranjevereniging Beatrix, Nieuw-Vennep

Algemeen
Afbeelding
(Foto: Pixabay)

HAARLEMMERMEER - Oranjevereniging Beatrix, Nieuw-Vennep krijgt de krijgt de Oranjewimpel overhandigd door bBurgemeester Marianne Schuurmans. Dat geberut dinsdag 31 januari, tijdens de algemene ledenvergadering van Oranjevereniging Beatrix. 

Op 7 januari 1987 stelde Koningin Beatrix een speciale Oranjewimpel in, ter gelegenheid van het 50-jarige huwelijk van Prinses Juliana en Prins Bernhard. Alle Oranjeverenigingen van 50 jaar en ouder ontvingen deze speciale Oranjewimpel. Koningin Beatrix werd zelf dat jaar 49 jaar, net als de Oranjevereniging Beatrix in Nieuw-Vennep.

50 jaar

Het jaar daarop werden Koningin Beatrix en Oranjevereniging Beatrix beiden 50 jaar. Navraag leverde op dat het Koninklijk Huis een Oranjewimpel naar de toenmalige burgemeester van Haarlemmermeer, wijlen Aad van Dulst, heeft gestuurd, met het verzoek deze te overhandigen aan de Oranjevereniging Beatrix. Wat er vervolgens met de wimpel is gebeurd, weet niemand meer. Feit is dat de Oranjevereniging tot op heden geen Oranjewimpel heeft.