Ilana maakte de overstap van de IT naar de bouw

Nieuws
Ilana Vergunst.
Ilana Vergunst. (Foto: Wieke Braat)

Ilana (35) werkt sinds kort als leerling-timmervrouw bij een aannemersbedrijf. Op dit moment is ze bezig in een monumentaal grachtenpand in het centrum van Amsterdam. Iets maken, iets bouwen, daar wordt ze erg blij van. Een dik half jaar geleden zag haar werkende leven er nog heel anders uit.

Een dik half jaar geleden werkte Ilana op kantoor voor een IT bedrijf en zat ze de hele dag te werken op een laptop. Dat stilzitten deed haar geen goed. Daarom ging ze op zoek naar wat ze echt leuk vindt om te doen. Met hulp van Baan met Toekomst kon ze bij het bedrijf Goedbouw aan de slag. Hier leert ze het vak terwijl ze werkt. Baan met Toekomst is een initiatief van de Gemeente Amsterdam dat mensen zoals Ilana ondersteunt bij hun overstap naar een baan in de bouw of techniek.

‘Sinds ik dit werk doe, kom ik blij thuis’

Wil je net als Ilana ook werken in de bouw of techniek? En wil je helpen om de stad te verduurzamen? Baan met Toekomst zoekt handige mannen en vrouwen met een passie voor techniek. Met én zonder vakkennis of ervaring. Van mbo tot en met hbo-niveau. Nieuwsgierig? Meld je nu aan voor ons Oriëntatie Evenement op 7 juni. Ontdek welke banen bij jou passen, ontmoet werkgevers en ga zelf aan de slag in workshops: www.amsterdam.nl/baanmettoekomst.