Strandhotel Het Hoge Duin scoort met groot evenement

Algemeen
De ondertekenaars met vanaf links Maike Klijbroek, Marcel de Snaijer, Rith Groot en Richard Nan.
De ondertekenaars met vanaf links Maike Klijbroek, Marcel de Snaijer, Rith Groot en Richard Nan. (Foto: Bert Westendorp)

WIJK AAN ZEE/HEEMSKERK - De gure noordwestenwind, een grauwe donkergrijze lucht en een temperatuur net boven het vriespunt maken het desolate beeld van Strandhotel Het Hoge Duin volledig. Het complete hotel, voorheen bron van gezelligheid en bedrijvigheid, is volledig gestript. Kale tochtige ruimtes met uitzicht op nieuwbouwactiviteiten tonen de huidige situatie. De bouwvakkers zijn deze woensdagmiddag net vertrokken. Om precies half vijf doet de tijdklok zijn werk en doven de meeste lichten. De lift blijft met vier mensen erin zijn werk doen naar etage vier. Voor de zekerheid zijn er twee genodigden achtergebleven om het goed verlopen avontuur met de lift te volgen. Je weet maar nooit...

Heemskerk Cup voor drie jaar veiliggesteld

Rith Groot, directeur/eigenaar, samen met twee zussen, van onder meer Het Hoge Duin alsmede eigenaar van het befaamde Hotel Zuiderduin en diverse andere hotels en appartementen in Egmond aan Zee, geeft deze woensdag met aanstekelijk enthousiasme een rondleiding door het verlaten pand. Toont waar de hotelbar komt, de feestzaal prominent gesitueerd op de tekening staat en laat op zijn smartphone een imponerende artist impression zien. Dat geeft duidelijkheid! Het Hoge Duin wordt een schitterende locatie waar niet alleen de familie Groot, maar ook Wijk aan Zee trots op kan zijn.

Contract

Maar daarvoor zijn Marcel de Snaijer en Ed van Tunen van de Heemskerk Cup en de delegatie van Het Hoge Duin niet naar Wijk aan Zee afgereisd. Marcel en Ed zijn mede organisator van de Heemskerk Cup. Voetbalclub Odin ’59 is gastheer van het toernooi en zorgt voor alle faciliteiten.

De vertegenwoordiging van Het Hoge Duin bestaat uit sales & marketing manager Maike Klijbroek, marketing & communicatie manager Richard Nan en eerdergenoemde Rith Groot. Maike heeft in haar schoudertas het contract waarmee Het Hoge Duin de Heemskerk Cup voor drie jaar sponsort. “Is toch best wel uniek dat we het evenement voor drie jaar sponsoren in deze tijd”, wil Klijbroek benadrukken.

Veelomvattend

De sponsoring door Het Hoge Duin van de Heemskerk Cup is veelomvattend. Het hotel zorgt ervoor dat een fiks aantal spelers aan het toernooi onderdak vindt in het hotel. Daarnaast is er de financiële brede steun en wordt de sponsoring gedurende de Heemskerk Cup uitgedragen door borden langs het veld en het voetbaltenue van Odin ’59 met prominent op de shirts de tekst ‘Strandhotel Het Hoge Duin’.

23e editie

De Heemskerk Cup, een sportevenement met zestien ploegen vanuit vele werelddelen en ook uit Nederland, is een jaarlijkse traditie. Corona zorgde ervoor dat de edities 2020 en 2021 van de kalender verdween. Het toernooi is vorig jaar daarentegen wel doorgegaan. Dit jaar is de 23e editie. De Snaijer is verantwoordelijk voor het uitnodigen van de teams terwijl Van Tunen voorzitter is van de Heemskerk Cup, waarbij door jeugdspelers van de diverse buitenlandse en Nederlandse teams gestreden wordt voor de wisselbeker. Zoals de traditie wil is het evenement het tweede weekend van augustus, 12 en 13 augustus 2023.

Behaaglijke omgeving

De duisternis valt over Wijk aan Zee. De wind heeft niet ingeboet en de temperatuur is nog een graadje gedaald. Op de oprit van het hotel haalt Maike Klijbroek een paar A-viertjes met het contract uit haar tas tevoorschijn. “Moeten we het contract hier dan maar tekenen”, vraagt Klijbroek met vertwijfeling in haar stem. Een uurtje later werd het document in een behaaglijke omgeving alsnog ondertekend.

In augustus is Strandhotel Het Hoge Duin weer gereed om gasten te ontvangen. Dan herinnert niets meer aan die gure woensdagmiddag in februari.

Een uitgebreide rondleiding liet zien dat Strandhotel Het Hoge Duin fors uitgebreid wordt en een complete metamorfose ondergaat.