‘Artists in motion’ bij Schermer Kunstroute

Partnerbijdrage
Afbeelding
(Foto: Marcel Witte Fotografie)

REGIO - Bij de zevende Schermer Kunstroute op 26 en 27 augustus zijn de kunstenaars zelf aanwezig én creëren ze op een paar locaties ter plekke nieuwe kunstwerken. Artists in motion is een nieuwe toevoeging aan de succesformule van Cultuur Platform Schermer. En dat is bijzonder.

De organisatie is heel blij met een expositie van papierknipkunst in Het Zwethuis in Schermerhorn. Leden van de Nederlandse Vereniging voor Papierknipkunst tonen een overzicht van veertig jaar knipkunst. Er zijn demonstraties en bezoekers kunnen eveneens zelf de schaar ter hand nemen.

De opslaghal van het agrarische bedrijf van Vaalburg aan de Zuidervaart is het podium van kunstenaarscollectief Spatzuiver uit Beverwijk. Twee leden van de groep, die ook regelmatig optreden tijdens festivals, doen beide dagen een live performance bij Boer Ted. Dat de knolselderij daarbij model staat, spreekt voor zich.

In het kerkje van Driehuizen werkt Michel Eijman - finalist in het tv-programma De Nieuwe Vermeer - aan een digitaal kunstwerk. De Alkmaarder, die een expositie heeft met als onderwerp een oude boerderij in Zuidschermer, ontwerpt ter plekke een kunstwerk met behulp van digitale technieken.

De Kunstroute Schermer wordt op zaterdag 26 en zondag 27 augustus gehouden van 11.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis en voor de bezoekers ligt er een schitterende 3D-fietsroute klaar met daarop alle informatie. 

Zie ook www.cultuurplatformschermer.nl of kijk op Facebook bij Schermer Kunstroute.

Ed Oosterhoorn - Kubus
Door Annemarie Kuster.
Door Peter Groot
Door Sabrina Tacci.
Willem Schotten - Slagschip.