Plaatjesactie Albert Heijn groot succes

Algemeen
De mensen die het boek samenstelden: Henk van der Lugt, Mir Visser, Ria van Baalen en Dirk Ruis.
De mensen die het boek samenstelden: Henk van der Lugt, Mir Visser, Ria van Baalen en Dirk Ruis. (Foto: Tom van Ooijen)

Op woensdagmiddag 15 maart heeft Albert Heijn Weernekers een ruilmiddag georganiseerd zodat de mensen in de gelegenheid waren om het plaatjesboek vol te krijgen.

Al snel stond er een lange rij waarbij de wachttijd opliep tot meer dan een half uur en de mensen zelfs buiten stonden.

“Wat is deze actie een enorm succes geworden, het overtrof ruimschoots de verwachtingen van de samenstellers Henk van der Lugt, Ria van Baalen, Mir Visser en Dirk Ruis van het Historisch Genootschap Hoek van Holland.

In mei vorig jaar is het Genootschap al benaderd door Local Loyalty, het bedrijf dat deze plaatjesboeken maakt, met de vraag of ze bereid waren het boek samen te stellen.

Het boek moest aan een bepaald format voldoen, zo mochten bijvoorbeeld de inleidende teksten bij elk hoofdstuk en de fotobijschriften niet te lang zijn.

Bovendien werd er een deadline afgesproken wanneer alles ingeleverd moest worden, het boek en de plaatjes moesten immers nog gedrukt worden ook.

Voor het Genootschap niet geheel onbelangrijk is dat er een financiële bijdrage werd afgesproken want er is erg veel tijd gaan zitten in het samenstellen van het boek.

De vier samenstellers namen elk een deel van het boek voor hun rekening en bij een groot aantal ‘redactievergaderingen’ werden de resultaten steeds besproken en zo nodig aangepast. Uiteraard was er regelmatig contact met Local Loyalty om te checken of de resultaten binnen het format pasten.

Het kiezen van de foto’s was best lastig want het valt niet mee om de Hoekse geschiedenis in 250 foto’s samen te vatten waardoor uiteraard niet alles aan bod kan komen.

Gelukkig zijn er maar weinig reacties binnen gekomen van mensen die hierdoor teleurgesteld zijn en vindt men het over het algemeen een heel leuke actie waaraan veel mensen mee zijn gaan doen.

Er circuleerden volop lijstjes met de nummers van de plaatjes die nog werden gezocht en vóór de ruilmiddag werd er ook al volop geruild.

Maar wat nu de actie is afgelopen?

U zou bijvoorbeeld het werk van het Historisch Genootschap kunnen steunen als donateur Dat bent u al vanaf 10 euro per jaar (meer mag natuurlijk ook ??). U kunt dit bedrag overmaken op Rekeningnummer NL32 RBRB 0916 9833 31 ten name van Stichting Historisch Genootschap Hoek van Holland

Als u dan ook nog een e-mail met uw gegevens stuurt naar hghoekvanholland@gmail.com ontvangt u de nieuwsbrief en krijgt u korting bij lezingen.