Sinterklaas intocht Hollands Kroon 2022: dit moet je weten!

Algemeen
Nog even en dan is Sinterklaas terug in Nederland.
Nog even en dan is Sinterklaas terug in Nederland. (Foto: aangeleverd)

HOLLANDS KROON - Hij komt, hij komt! Nog even en dan is Sinterklaas terug in Nederland. Wanneer kunnen we Sint en zijn Pieten weer verwachten? Van deze zes locaties weten we al zeker dat de Sint zal arriveren. Kom je gezellig langs om Sinterklaas te zien? Waar komt Sinterklaas aan? Wanneer komt Sinterklaas aan? Je leest het in dit overzicht.

Intocht Hollands Kroon 2022, waar komt sinterklaas aan?

Jachthaven Het Oude Veer, Anna Paulowna

Wanneer: Zaterdag 12 november, Sinterklaasintocht van 10.00 tot 15.00 uur.

Breezand

Wanneer: Zaterdag 12 november om 14.00 uur vanaf het oude schoolplein bij De Aap. 

Haven Wieringen, Den Oever 

Wanneer:  Zaterdag 12 november, Sinterklaasintocht vanaf 10.00 

De sint komt op Wieringen aan in de haven van den oever en trekt vervolgens rond over Wieringen.

Terpstraat, Wieringerwerf

Wanneer:  Zaterdag 12 november, Sinterklaasfeest van 14.00 tot 15.00 uur.

Sinterklaas en de pieten vertrekken vanaf 14.00 uur vanaf de Cultuurschuur naar de winkelstraten, waar ze te zien zijn in een grote optocht met de pietenband. Vanaf 14.50 uur zijn de kinderen vanaf groep 1 t/m 5 welkom in de zaal van de Cultuurschuur, waar het Sinterklaasfeest zal plaatsvinden. Ouders/verzorgers (niet meer dan één) van jongere kinderen kunnen achterin de zaal plaatsnemen. Tijdens het feest zorgt goochelaar Dennis, samen met Sinterklaas, voor een leuke show. Omstreeks 15.50 uur zal het feest afgelopen zijn.

Binnenhaven, Ewijcksluis

Wanneer: Zondag 13 november, Sinterklaasintocht van 14.00 tot 16.00 uur

Schoolplein De Snip/Parkeerterrein Oosterweg, Niedorp

Wanneer: Zondag 13 november, sinterklaas speurtocht en feest

Op zondag 13 november, tussen 13:00 en 14:00 kan er gestart worden aan de speurtocht. Er zijn twee startpunten, op het schoolplein van De Snip en op het parkeerterrein van de Oosterweg. Bij de start krijg je een formulier mee met de route. Graag zelf een pen meenemen. Tijdens de speurtocht zijn er allemaal verschillende spelletjes te doen, is er chocolademelk, limonade en zijn er heel veel pepernoten. Zoeken, spelen, tellen en opletten!  Aansluitend is er in de Prins Maurits een pieten disco. Vanaf 14:00 tot 15:30 staan de pieten klaar om het dorpshuis op z’n kop te zetten. De ouders zijn hier ook van harte welkom.

Westfriesedijk 1, Kolhorn

Wanneer: Zondag 27 november, Sinterklaasintocht van 13.30 tot 17.00 uur

Van Ewijcksluis

Wanneer: Donderdag 3 november om 14.30 uur

Sinterklaas vaart met zijn Pieten het Amstelmeer weer over naar van Ewijcksluis. Hij komt 14.30 uur aan in de Binnenhaven en maakt een rondje langs de aanwezigen, met muzikale ondersteuning van Breez Harmony. Alle kinderen, ouders, opa’s en oma’s zijn vanaf 15.00 uur welkom in de kantine van de RAP (Binnenhaven 5 van Ewijcksluis) voor een gezellig samenzijn met de Sint.