Vogelexcursie in Middenmeer op de begraafplaats op 5 mei

Nieuws
Groenling.
Groenling. (Foto: Laurens van der Vaart)

MIDDENMEER - De begraafplaats in Middenmeer is een prachtig park. Oude bomen, groene stroken, statige coniferen, naald- en loofbomen en niet te vergeten bloeiende planten. Hier leven veel insecten, spinnen, dag- en nachtvlinders, kleine zoogdieren én vogels.

Op zondag 5 mei kun je meedoen aan een vogelexcursie in dit park, onder leiding van Middenmeerder Laurens van der Vaart. Laurens’ kennis van wat vliegt, fladdert, zingt en tweet is fenomenaal. Hij vertelt graag over de twintig en meer vogelsoorten die onze begraafplaats bewonen en bezoeken, jaarrond of alleen in het broedseizoen. De vogels mogen niet verstoort worden dus er wordt om stilte gevraagd tijdens de wandeling. Leg je oor te luister bij de vogels en bij Laurens en… geniet!

Verzamelen om 9.45 uur bij de aula, de rondleiding start om 10 uur en duurt ongeveer een uur. Na afloop is er koffie/thee in de aula op de begraafplaats. Een vrijwillige bijdrage is welkom. Aanmelden is verplicht via erfgoedbegraafplaats@wieringermeer.nl. Let op: bij onweer, harde wind, felle regen gaat het niet door. Aanmelders krijgen bericht.

Adres: Kerkhoflaan 1, 1775 CB Middenmeer. Meer over erfgoed op de begraafplaats en de nieuwe stichting: https://wieringermeer.nl/begraafplaats-wieringermeer/