Trudie Appelman presenteert unieke gelaagde schilderijen

Cultuur
Expositie in 'de Etalage'.
Expositie in 'de Etalage'. (Foto: Trudie Appelman)

ANNA PAULOWNA /DIRKSHORN - Trudie Appelman, een gepassioneerde schilderes uit Anna Paulowna, heeft een artistiek pad bewandeld dat haar werk heeft geëvolueerd naar een opvallende nieuwe richting. Haar leven lang heeft Appelman zich gewijd aan het schilderen en tekenen, altijd met een overvloed aan kleur in haar werken. Wat begon als het nauwgezet natekenen en schilderen van diverse onderwerpen, heeft zich ontwikkeld tot een artistieke ontdekkingsreis die haar werk gelaagd en levendig maakt.

Met onderwerpen variërend van de natuur tot portretten en naakten, heeft Trudie Appelman jarenlang haar artistieke horizon verbreed. Echter, op een bepaald punt in haar carrière voelde ze de behoefte aan verandering. “Ineens was de motivatie op, ik wilde dat niet meer. Maar wat nu...?” vroeg ze zich af. Dit leidde tot een diepgaand onderzoek, waarbij ze verschillende benaderingen en technieken verkende, zowel door zelfonderzoek als door inspiratie te putten uit collega-kunstenaars en opleidingen.

Het resultaat is een prachtige collectie schilderijen die vaak gelaagd zijn, opgebouwd uit diverse materialen. Appelman gebruikt meestal een basis van acrylverf in verschillende kleuren als uitgangspunt. Van daaruit laat ze zich leiden door haar intuïtie en de interactie tussen kleuren en materialen, waardoor onverwachte en boeiende composities ontstaan.

Naast het visuele aspect komt ook het spirituele regelmatig naar voren in haar werk. Dit voegt een diepere dimensie toe aan haar schilderijen, wat bijdraagt aan hun intrigerende aantrekkingskracht.

Bezoeken 

Haar schilderijen zijn tot eind november te bewonderen in de zalen van de Golfbaan in Dirkshorn, gelegen aan de Groenvelderweg 3. Bezoekers kunnen de schilderijen bewonderen tijdens de reguliere openingstijden.

Werk van Trudie.
Een overvloed aan kleur in haar werken.