Vrijwilligersdag Hippo

Nieuws
Voor verenigingen die vrijwilligers zoeken en vrijwilligers die willen helpen.
Voor verenigingen die vrijwilligers zoeken en vrijwilligers die willen helpen. (Foto: Archief RM)

HIPPOLYTUSHOEF -Tijdens het leefbaarheidsonderzoek in Hippolytushoef kwam naar voren dat er bij verenigingen, stichtingen en maatschappelijke organisaties een tekort aan vrijwilligers is. Dit werd één van de onderwerpen in de top-5 van zaken die concreet aangepakt kunnen worden. Door de krachten te bundelen is hier de Vrijwilligersdag Hippo uit ontstaan. Op zaterdag 25 mei zal deze plaatsvinden in Dorpshuis Hippo in Hippolytushoef.

Doel is om vraag en aanbod bij elkaar te brengen. Dus verenigingen die vrijwilligers zoeken en vrijwilligers die willen helpen. Tijdens het leefbaarheidsonderzoek hebben meer dan 70 mensen aangegeven iets voor de leefbaarheid in het dorp te willen betekenen. Wellicht is deze dag voor hen, en voor iedereen die een steentje bij wil dragen aan de leefbaarheid van het dorp, een mooie gelegenheid om dit in daden om te zetten. Diverse verenigingen, stichtingen en maatschappelijke organisaties zullen zich op deze dag presenteren. Dus kom vooral langs om te kijken of je ergens van waarde kunt zijn.

Van elkaar leren

Verenigingen, stichtingen en maatschappelijke organisaties die op deze dag aanwezig zijn kunnen ook van elkaar leren hoe vrijwilligers te werven en te behouden. Soms hoef je het wiel niet uit te vinden, maar heeft een ander dit al gedaan.

Aanmelden 

Aanmelden voor de Vrijwilligersdag Hippo kan bij het Servicepunt van Wonen Plus Welzijn, Parkzicht 11, 0227-591570, wieringen@wonenpluswelzijn.nl. Het servicepunt is iedere werkdag van 09:00 tot 12:00 uur geopend. Spontane bezoekers op de dag zelf zijn ook van harte welkom.

Samenwerkende organisaties

De organisatie van deze eerste Vrijwilligersdag Hippo is in handen van Noordkopvoorelkaar, Wonen Plus Welzijn, de DAS, Dorpshuis Hippo en de Hollands Kroonse Uitdaging.