Dataopslag of gezondheidsslag

Nieuws
Dataopslag of gezondheidsslag.
Dataopslag of gezondheidsslag. (Foto: aangeleverd)

Initiatief SHK voor Parkgebied bij Agriport

MIDDENMEER - De fractie Senioren Hollands Kroon wil aandacht vragen voor een belangrijk initiatief in verband met de ontwikkeling van Agriport, met zijn datacenters en windturbines. Ze benadrukken dat er een balans moet zijn tussen deze ontwikkelingen en wat de gemeenschap ervoor terugkrijgt.

Dataopslag of gezondheidsslag

In 2021 maakten inwoners van Middenmeer zich grote zorgen over de toenemende aanwezigheid van Agriport en de datacenters in de buurt van hun dorp. Het voorgestelde Parkgebied sluit aan op het Joke van der Leijenpad en het gebied rond de ecologische vijver, waardoor het een naadloze verbinding vormt waar je kunt wandelen en genieten van de natuur.

Het idee van een park met een informatiecentrum wordt geprezen als een welkome aanvulling. Hier kun je ontspannen en meer te weten komen over de geschiedenis van de regio, inclusief gebeurtenissen uit de oorlogstijd. Langs de Cultuurweg stond bijvoorbeeld de boerderij van de familie Mansholt, een historische locatie die een rol speelde tijdens de oorlog, toen het een ontmoetingsplaats was voor verzetsleden.

Ze vragen om steun zodat dit idee kan worden gerealiseerd zoals beoogd. Door dit te steunen, kunnen zij een positieve stap zetten richting een gezondere leefomgeving, met minder ruimte voor nieuwe datacenters.

Voor meer informatie over het initiatief kun je contact opnemen met Peter Meijer via meijerpc@quicknet.nl of telefonisch op 0227-503559.

Namens de initiatiefnemers, Peter Meijer en Pim de Herder.