Markten Hoorn 2023: hier moet je zijn!

Nieuws
Op deze dagen is het markt in Hoorn!
Op deze dagen is het markt in Hoorn! (Foto: Unsplash)

HOORN - Van de wekelijkse versmarkten tot aan de voorjaarsmarkt, Hoorn biedt volop mogelijkheden om te genieten van verse producten en unieke koopwaar. Maar waar en wanneer zijn de markten in Hoorn? In dit artikel geven we een overzicht!

Weekmarkt Hoorn centrum

Iedere zaterdag is er een weekmarkt in de binnenstad van Hoorn. De zaterdagmarkt in de binnenstad van Hoorn is een bruisende en levendige plek waar bezoekers een breed scala aan producten kunnen vinden. Met ongeveer 45 kramen biedt deze markt in Hoorn een mix van etenswaren en non-food-producten, zoals kleding en bloemen.

Je kunt de kramen vinden op verschillende locaties, zoals de Gouw, Gedempte Turfhaven, Dal en het Breed in Hoorn. De markt is een geweldige plek om te genieten van de sfeer van de stad en om lokale producten te kopen. Of je nu op zoek bent naar verse groenten en fruit, ambachtelijke kaas of een nieuwe outfit, de zaterdagmarkt van 09:00 tot 17:00 uur heeft voor ieder wat wils! Dit zijn alle markten in Hoorn:

  • Elke dinsdag: weekmarkt Kersenboogerd (08:30 tot 16:00 uur)
  • Elke woensdag: weekmarkt Risdam (08:30 tot 16:00 uur)
  • Elke zaterdag: weekmarkt Hoorn binnenstad (09:00 tot 17:00 uur)
  • 26 juli 2023: Weversmarkt Hoorn (10:00 tot 17:00 uur)
  • April 2024: Voorjaarsmarkt Hoorn (08:30 tot 17:00 uur)

Weversmarkt Hoorn

Op 26 juli 2023 vind de Weversmarkt in Hoorn weer plaats! De Weversmarkt Hoorn gaat over textiel in de zin van weven, breien, haken, quilten, spinnen, vilten etc. Alle verschillende textiele werkvormen. Met meer dan 180 kramen is de grootste textielmarkt in Nederland, in het hartje van Hoorn, voor iedereen die van draadjes houdt! Voor alle informatie over deze markt in Hoorn ga je naar hun Facebook-pagina.

Voorjaarsmarkt Hoorn

Kom en geniet van een dagje uit op de voorjaarsmarkt Hoorn met een gevarieerd aanbod 150 kraampjes. Rust uit op één van de vele terrassen of neem deel aan de verschillende activiteiten die worden aangeboden. De kinderen krijgen een ballonfiguur, kunnen dansen, springen op het springkussen of het mini-spookhuis verkennen.

Bovendien kun je getuige zijn van een speciale wedstrijd waarbij de standhouders hun verkoopkunsten kunnen laten zien. De sfeer zal worden versterkt door de aanwezigheid van de Dixie fanfare, waardoor het een gezellige dag wordt voor iedereen. De grote voorjaarsmarkt in Hoorn vond in 2023 plaats op 19 april van 08:30 uur tot 17:00 uur. De datum voor de voorjaarsmarkt van 2024 is nog niet bekend, maar we houden je op de hoogte!

Markt Kersenboogerd Hoorn

Iedere dinsdag is het markt in de Kersenboogerd! De dinsdagmarkt op het Betje Wolffplein in de Kersenboogerd is een populaire plek voor mensen die op zoek zijn naar verse en lokale producten. Met 9 kramen biedt de markt een breed scala aan producten, van groenten en fruit tot verse vis en vlees.

Naast voedselproducten zijn er ook stands die kleding, bloemen, en andere huishoudelijke artikelen verkopen. De markt in Hoorn is geopend van 08:30 uur tot 16:00 uur en trekt zowel lokale bewoners als bezoekers aan.

Markt Huesmolen Risdam

Iedere woensdag is het markt in Risdam! De woensdagmarkt bij winkelcentrum de Huesmolen in de Risdam is een uitstekende plek om boodschappen te doen en te genieten van de sfeer van een lokale markt. Met acht kramen biedt deze markt in Hoorn een verscheidenheid aan producten, van verse groenten en fruit tot kaas, vlees en vis.

Naast voedselproducten zijn er ook stands die kleding, accessoires en huishoudelijke artikelen verkopen. De markt is geopend van 08:30 uur tot 16:00 uur en trekt zowel buurtbewoners als bezoekers aan.