Markten Heerhugowaard 2023: hier moet je zijn!

Nieuws
Op deze dagen is het markt in Dijk en Waard!
Op deze dagen is het markt in Dijk en Waard! (Foto: Unsplash)

HEERHUGOWAARD - Van de wekelijkse versmarkten tot aan de Jaarmarkt, Heerhugowaard biedt volop mogelijkheden om te genieten van verse producten en unieke koopwaar. Maar waar en wanneer zijn de markten in Heerhugowaard? In dit artikel geven we een overzicht!

Weekmarkt Heerhugowaard

Elke maandag verandert het Raadhuisplein in Heerhugowaard in een bruisende marktplaats, waar lokale ondernemers hun producten aanbieden. Van 10:00 tot 16:30 uur kun je alles kopen, van verse groenten en fruit tot aan handgemaakte sieraden en kleding: op deze markt is voor ieder wat wils te vinden.

Markt Heerhugowaard 2023

De sfeer is gezellig en ontspannen op de markten in Heerhugowaard, met muziek en de geur van versgebakken stroopwafels en andere lekkernijen die je tegemoet komen. Bovendien is de markt de ideale plek om de unieke cultuur van Heerhugowaard te proeven. Een bezoek aan de markt op het Raadhuisplein is dan ook zeker aan te raden! Dit zijn alle markten in Heerhugowaard en omgeving:

  • Weekmarkt Raadhuisplein Heerhugowaard | elke maandag van 10:00 tot 16:30 uur
  • Weekmarkt Broekerplein Broek op Langedijk | elke donderdag van 09:00 tot 18:00 uur
  • Jaarmarkt Heerhugowaard | 3e maandag in september van 09:00 tot 16:00 uur

Markt Broek op Langedijk

In Broek op Langedijk heb je ook een wekelijkse markt. Iedere donderdag van 09:00 tot 18:00 uur is er een weekmarkt op het Broekerplein te Broek op Langedijk (naast het winkelcentrum Broekerveiling). Wil je op de markt staan met een standplaats? Dan kun je je aanmelden per mail.

De wekelijkse markt in Broek op Langedijk is een must-visit voor liefhebbers van lokale producten en ambachten. Elke donderdag staan er een stuk of tien kraampjes opgesteld op het Broekerplein, waar bezoekers kunnen genieten van verse groenten en fruit, bloemen, kaas, brood en nog veel meer. Ook kun je er terecht voor sieraden, kleding en andere unieke koopwaar.

De markt is al jaren een begrip in de regio en trekt wekelijks vele bezoekers. Een gezellige en sfeervolle markt die zeker de moeite waard is om te bezoeken!

Jaarmarkt Heerhugowaard 2023

De Grote Jaarmarkt op de derde maandag in september is een van de grootste evenementen in Heerhugowaard en trekt elk jaar duizenden bezoekers uit de regio en daarbuiten. Het hele Centrumwaard-gebied wordt omgetoverd tot een bruisende marktplaats, waar lokale ondernemers en verkopers uit het hele land hun waar aanbieden. Op deze markt is van alles te vinden, van kleding en sieraden tot speelgoed, antiek en lekkernijen.

De Grote Jaarmarkt in Heerhugowaard is niet alleen een dag om te winkelen, maar ook een dag om te genieten van de unieke sfeer van Heerhugowaard en om de lokale gemeenschap te ontmoeten. De Jaarmarkt in Heerhugowaard duurt meestal van 09:00 tot 16:00 uur. Een evenement dat je zeker niet mag missen!

Marktstandplaats Dijk en Waard

Wil je als markthandelaar op een markt een eenmalige marktstandplaats? Vraag dan bij de gemeente Dijk en Waard een vergunning aan. Deze wordt volgens de Marktverordening verleend of geweigerd.

Wil je een plaats innemen op een markt die wordt genoemd in de Marktverordening? Zorg dan dat je op de gegadigdenlijst staat ingeschreven. De marktmeester beoordeelt of je een dagvergunning krijgt.