Tragikomedie van Rein Genoegen in Obdam

Algemeen
De vier spelers van 'Logement van Dijk'.
De vier spelers van 'Logement van Dijk'. (Foto: aangeleverd)

Toneelvereniging Rein Genoegen speelt ‘Logement van Dijk’, een tragikomedie van toneelgroep Het Volk in het Brakenkerkje, Dorpsstraat 38 in Obdam. 

Het stuk gaat over een logement dat eenvoudige woonruimte biedt aan een klein aantal bewoners. Ieder heeft een eigen kamer, maar het sociale leven speelt zich af in een gemeenschappelijke ruimte. Daar gebruiken de bewoners de maaltijd, voeren ze discussies, houden ze vergaderingen en hebben ook zo hun eigen mijmeringen. In het logement is men tot elkaar veroordeeld. En allen hebben ze een bindende factor: uitbater van Dijk, de ploeterende eigenaar, tevens schoonmaker, kok en vertrouwenspersoon voor de gasten...

Logement van Dijk is een voorstelling over kommer en kwel, verdriet en eenzaamheid en hoe de bewoner daaraan nooit aan kan ontkomen. Een humoristische en Volkse productie over het mannelijk onvermogen en de uitzichtloosheid van het bestaan.

Het stuk wordt gespeeld door Tineke en Gerard Rijnbeek, Ben Bruin en George Dekker. De regie is in handen van Riet Bruin en de techniek wordt verzorgd door Nico Klijn en Henk Dekker.

Boek kaarten, à 10 euro, via info@reingenoegen.nl voor vrijdag 13 en zaterdag 14 mei om 20.15 uur of zondag 15 mei om 14.00 uur. Of bel naar George Dekker, tel 0226-452000. Donateurs hebben een vrijkaart, maar dienen wel van tevoren te bestellen.