Job Zoon.
Job Zoon. (Foto: AG Heeremans Photography)

Job Zoon nieuwe hoofdtrainer van Apollo’68

Algemeen

Job Zoon (29) is met ingang van het nieuwe voetbalseizoen de nieuwe hoofdtrainer van Apollo’68 in Hensbroek. De Heerhugowaarder was dit seizoen nog interim-trainer van de hoofdmacht van KSV. 

“Na de interim klus bij KSV was het tijd om naar een nieuwe omgeving te gaan kijken. Toen ik de oproep zag dat Apollo’68 een trainer zocht, heb ik daarop gereageerd. De deal was snel rond. Ik heb inmiddels al een aantal keren naar wedstrijden gekeken. Ik heb er erg veel zin in. Het voelt echt als een warm bad, als ik daar het terrein op loop en ik hoop dat de huidige selectie zo veel als mogelijk intact blijft en dat we er een mooi seizoen van maken.”

Coach/trainer

Job is echt een man van de club en een echte Kruizenaar. “Op mijn 6e jaar speelde ik bij de kabouters van KSV. Ik was bijna dagelijks bij KSV te vinden. Een prachtig complex. Ik heb het nog geschopt tot de A1 en wat lagere seniorenelftallen. Ik speelde altijd als laatste man. Maar mijn carrière als voetballer eindigde al vroeg door ziekte en blessures. Ik had wel altijd het gevoel dat ik later trainer wilde worden. Op toevallige wijze kreeg ik de kans bij een jeugdelftal dat zonder coach zat. Ik werd coach en trainer van jonge voetballers en daar genoot ik van.”

Trainersvak

Door de ziekte en blessures werd het plezier in het voetballen minder en vanaf het eerste moment als jeugdtrainer kwam het plezier dubbel en dwars terug. “Ik volgde eerst een pupillencursus. Dat is een instapcursus voor het trainersdiploma UEFA-C, het voormalige certificaat Oefenmeester 3. Mijn ambitie voor het trainersvak was groot. Na mijn actieve voetbalcarrière werd ik tijdens het seizoen 2020-2021 assistent-trainer bij KSV 1. Ronald de Rooij was de hoofdtrainer en daar heb ik veel van geleerd. Aan het begin van het huidige seizoen stopte hij al snel. De drie bekerwedstrijden werden verloren. Ik was inmiddels begonnen met het trainersdiploma UEFA-B en toen werd ik gevraagd om de taak van Ronald over te nemen. Dat was best een uitdaging en hoewel de resultaten achterbleven, alle wedstrijden werden verloren, had ik goede contacten met de spelersgroep. Een hoogtepunt was toch wel de winst van de Waard Cup, waarbij het veel hoger geklasseerde SVW werd verslagen. Toch eindigde de periode KSV een aantal weken geleden en gelukkig staat er een nieuwe uitdaging voor de deur.”

Derby

De kans is aanwezig dat KSV dit seizoen degradeert naar de vierde klasse. “Dan is de kans dat Apollo’68 in de competitie speelt tegen KSV. Ik hoop op een derby tegen KSV en dat we dan de strijd aan gaan. Ik ben trots om de nieuwe hoofdtrainer van Apollo’68 te worden aankomend seizoen. Ik kijk ernaar uit om met de groep aan de slag te gaan. Ik ben ervan overtuigd dat we er wat moois van maken. Als ik ook nog eens slaag voor mijn trainersdiploma UEFA B, dan kan het seizoen niet meer stuk. Binnenkort volgt nog een gesprek met de hele selectie en dan weten wie er blijft en wie er weggaat. Ik hoop dat iedereen blijft, ik kijk ook naar de spelers in het tweede elftal en naar de groep van onder 17 waar ook talentvolle spelers acteren.”

Apollo’68

Weetjes van voetbalvereniging Apollo’68.

De voetbalclub op 29 november 1968 is opgericht;

door initiatiefnemers J. Kee, G. Sijm, G.J. Mol, H. Sloots, J.Commandeur, C. de Jong, S.Veul, G. Kenter, G.v.d. Leij, J. Schuurman, E. Koster en J. Homan;

de club een eigen clublied heeft; 

vanaf 1973 gebruik wordt gemaakt van het veld aan ’t Ouwe Hof, daarvoor was dat op het recreatieterrein De Leijen; 

een damesafdeling van Apollo’68 op 24 april 1978 opgericht;

Karel Freijmuth de allereerste trainer daarvan was, maar snel werd overgenomen door Jan Bakker;

in het seizoen 1987/1988 speelde de toen 27-jarige Theo Dekker zijn 350e wedstrijd voor Apollo’68 1;

dit jaar de vereniging 54 jaar bestaat.

Interesse?

Kennismaken met de voetbalvereniging? Kom een keer de sfeer ‘proeven’ op het sportpark aan Het Ouwe Hof 100 in Hensbroek. Of kijk voor meer informatie op www.apollo’68.nl.

Afbeelding
Heerhugowaardse Mayra: ‘Dansen is voor mij een vorm van therapie’ Zorg 18 jun, 17:00
Afbeelding
Calvin Carrilho’s droom: spelen bij FC Barcelona Zorg 17 jun, 17:00
Afbeelding
Paratriatleet Geert Schipper blijft zichzelf verbeteren Zorg 16 jun, 17:00
Afbeelding
Campagne Brandweer Nederland: ‘Check, koop, plak rookmelders in huis!’ Algemeen 16 jun, 13:56
Afbeelding
WW-daling extra sterk door seizoensinvloeden Algemeen 16 jun, 13:34
Afbeelding
Kickbokstalent Melissa wil wereldkampioen worden Zorg 15 jun, 17:00
Afbeelding
De Barre Brink Borrel op 20 augustus tijdens kermis in De Brink Uit 15 jun, 10:19
Afbeelding
Durf om hulp te vragen; Vrijwilligerspunt Westfriesland Partnerbijdrage 15 jun, 10:00
Afbeelding
‘Als je lichaam er goed uitziet, krijgt ook je zelfvertrouwen een boost’ Zorg 14 jun, 17:00
Afbeelding
HSC de Draai en skeelervereniging Koggenwaard organiseren Skate4Daagse Sport 10 jun, 15:15
Afbeelding
ANWB start fietsinzamelingsacties in Noord-Holland Algemeen 10 jun, 14:16
Afbeelding
Waar zijn sommigen mee bezig in Medemblik? Algemeen 9 jun, 06:34
Afbeelding
Dansgroep ‘Black Beauty’s’ tweede bij NK Sport 8 jun, 13:11
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Koggenland

Op Rodi Koggenland volg je het laatste nieuws uit Koggenland. Rodi Koggenland informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Koggenland

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Koggenland in je mailbox.