Expositie Stichting Oud Obdam-Hensbroek

Nieuws
In de expositie worden de hoogtepunten uit de geschiedenis van de dorpen op diverse terreinen belicht.
In de expositie worden de hoogtepunten uit de geschiedenis van de dorpen op diverse terreinen belicht. (Foto: aangeleverd)

OBDAM - De Stichting Oud Obdam-Hensbroek viert dit jaar haar veertigjarig bestaan en dat wordt gevierd met een speciale expositie getiteld De Canon van Obdam en Hensbroek. In deze expositie worden de hoogtepunten uit de geschiedenis van de dorpen op diverse terreinen belicht.

Net zoals bij de Canon van Nederland, of die van Westfriesland bijvoorbeeld, moesten er keuzes worden gemaakt. Soms ontbraken er foto’s of was er onvoldoende informatie, soms ontbrak simpelweg de ruimte. Misschien zijn er zelfs onderwerpen die over het hoofd zijn gezien. 

De expositie begint met de eerste bewoners rond het jaar duizend, maar ook de in aanbouw zijnde wijk Pioenhof in Hensbroek komt aan bod. Er wordt aandacht besteed aan de ontwikkeling van woonwijken, gemeentehuizen en bestuurders, kerken en kroegen, tuinbouw en veehouderij, winkels en venters, scholen, sport en recreatie en nog veel meer. Er is voor deze expositie veel prachtige foto’s en afbeeldingen verzameld. Ook zijn er interessante filmfragmenten te zien.

Meer informatie

De expositie is te bezichtigen op de zondagen 12, 19 en 26 mei en 2 juni 2024, van 13.00 tot 16.30 uur, in ’t Tuinhuis, Willibrordustuin 1 te Obdam (achter de Albert Heijn-supermarkt). De toegang is gratis.