Klassieke topmusici treden op in ‘t Brakenkerkje

Cultuur
Sopraan Thalia Cook-Hansen zingt in 't Brakenkerkje.
Sopraan Thalia Cook-Hansen zingt in 't Brakenkerkje. (Foto: Aangeleverd)

OBDAM - Lyrische sopraan Thalia Cook-Hansen en pianist Alex Wang ontmoetten elkaar in Toronto, Canada en begonnen samen op te treden. Nu zijn ze allebei gevestigd in Amsterdam en zijn ze bezig met het afronden van hun master. Zondagochtend 28 januari zijn ze vanaf 11.00 uur te horen in ‘t Brakenkerkje in Obdam.

Thalia zit momenteel in de Dutch National Opera Academy in de studio van Jeanne-Michèle Charbonnet. Deze zomer maakte ze haar debuut in de titelrol van Lucia in Donizetti’s Lucia di Lammermoor op Sicilië, met dirigent Kamal Khan. Andere recente rollen zijn Barbarina uit Mozarts Le Nozze di Figaro in het Estates Theater in Praag, Mademoiselle Silberklang in Mozarts Der Schauspieldirektor en eerste Dame in Mozarts Die Zauberflöte. Thalia heeft solo- en ensemblewerken uitgevoerd op verschillende locaties in steden in New England, Duitsland, Tsjechië en Oostenrijk.


Pianist Alex Wang vergezelt Thalia Cook-Hansen in Obdam. - (Foto: Aangeleverd)

Alex Wang is pianist. Hij heeft niet alleen ruime ervaring in het samenwerken met instrumentalisten en zangers in zowel solo- als koorverband, maar heeft ook een bijzondere affiniteit met het werken met zangers. Meest recent was hij pianist bij Songfest en muziekdirecteur/pianist bij Nózki Opera. Als solist was hij een herhaalde winnaar van eerste prijzen op vele lokale festivals. Alex is afgestudeerd aan het Bachelor of Music in Piano Performance-programma, momenteel studeert hij aan het Conservatorium van Amsterdam bij Frank Peters.

Mis dit bijzondere concert niet. Reserveer je tickets via www.brakenkerkje.nl.