Brilshop Opmeer viert feest

Partnerbijdrage
v.l.n.r.: Corry, Nicole, Mark en Eurty
v.l.n.r.: Corry, Nicole, Mark en Eurty (Foto: vincentdevriesfoto.nl)

SPANBROEK - Brilshop Opmeer in Spanbroek is een echt familiebedrijf. De winkel ging van vader naar schoonzoon, naar dochter, naar vader en daarna weer naar dochter. De overgroot opa van Nicole is in 1922 begonnen in de optiek en sindsdien is de winkel altijd in handen van familie geweest. 

“De optiek was vroeger eigenlijk geen interesse, ik ben er per ongeluk ingerold. Toen mijn vader overleed wilde ik mijn moeder helpen in de winkel en uiteindelijk ben ik 20 jaar lang blijven hangen. Mijn man Mark is er 15 jaar geleden bijgekomen en ook mijn oud studiegenoot Eurty werkt inmiddels al ruim een jaar bij ons,“ aldus Nicole.

Bij Brilshop Opmeer kun je naast brillen en lenzen ook terecht voor uitgebreide oogmetingen. Ze hebben onder andere de middelen voor het meten van prisma ogen, er kunnen foto’s gemaakt worden van het netvlies en door middel van speciale apparatuur kunnen ze de gezondheid van de ogen controleren.

Nicole vervolgt: “Om onze kennis bij te houden gaan wij regelmatig naar cursussen. Op deze manier blijven wij op de hoogte van de ontwikkelingen en zo kunnen wij onze kennis en enthousiasme nog beter overbrengen naar de klanten. Het klinkt misschien een beetje gek, maar wij geven de klant wat hij/zij nodig heeft en niet perse waar ze om vragen. Doordat wij gericht vragen stellen aan onze klanten, kunnen wij goed advies geven. Zo kwam er bijvoorbeeld iemand langs die op zoek was naar een leesbril maar wegliep met een vaste bril, omdat dit beter bij de persoonlijke situatie van de klant paste. We krijgen ook klanten met hoofdpijnklachten, lichtgevoeligheid en senioren die een oogkeuring nodig hebben voor hun rijbewijs. Op elke klant springen wij zo persoonlijk mogelijk in. Je kunt voor al je oogzaken bij ons terecht. Je staat er versteld van wat wij allemaal kunnen op het gebied van optiek.

Onze winkel in Spanbroek bestaat al 30 jaar en daarom hebben wij een leuke actie bedacht. In de winkel staat een pot met contactlenzen en aan jou om te raden hoeveel. Wij kiezen 30 winnaars uit die kans maken op prijzen zoals een elektrische fiets, een lenzen abonnement en een zonnebril naar keuze. De pot is te zien op social media of kom even bij ons langs.“

Brilshop Opmeer, Gruttostraat 2A in Spanbroek. www.brilshop.com.