Bloemen van een van de kinderen.
Bloemen van een van de kinderen. (Foto: Aangeleverd)

‘Bedankt dat jullie er elke dag weer voor onze kinderen zijn’

Algemeen

DEN ILP - Voor Hennie en Rianne, werkzaam bij Berend Botje is het vandaag een speciale dag. In het kader van de jaarlijkse Dag van de Pedagogisch Medewerker ontvingen ze van een aantal kinderen tekeningen en plantjes.  

Elke derde donderdag van september is de Dag van de Pedagogisch Medewerker. Pedagogisch medewerkers op kinderdagverblijven, buitenschoolse opvang, peuterspeelgroepen en in de gastouderopvang hebben een belangrijke taak bij de opvang en opvoeding van kinderen uit heel veel gezinnen. Die taak pakken ze meer dan serieus op. Het kind staat voor hen op de eerste plaats. Eens per jaar worden zij in het zonnetje gezet. 

Zo ook bij Berend Botje in Den Ilp. Een aantal kinderen had mooie tekeningen voor hun juffen Hennie en Rianne gemaakt en plantjes meegebracht. Juf Hennie is al meer dan tweeëntwintig jaar werkzaam op de peuterspeelgroep van Berend Botje Den Ilp en is daarmee een bekend gezicht voor veel mensen uit het dorp. “Mijn oudste dochter was dol op juf Hennie en nu gaat ook mijn jongste met veel plezier naar de peuterspeelgroep”, vertelt een moeder. “Zo’n fijn gevoel, ze zijn in goede handen en doen altijd iets leuks of leerzaams. Elke dag verwelkomen Hennie en Rianne de kinderen aan de deur met een lach.” 

De ouders krijgen dagelijks via de ouderapp een leuk verslag van Hennie en Rianne over wat ze met de kinderen hebben meegemaakt. Boekjes lezen en liedjes zingen doen ze elke dag en er is om de paar weken een ander thema. Het nieuwe thema is ‘het bos’. 

Hennie heeft allemaal spulletjes in het bos verzameld en een kindje had een kastanje meegenomen. Die is rondgegaan in de kring. Nu wordt er druk gewerkt aan een kunstwerk met herfstbladeren.  Een ouder: “Voor alle pedagogisch medewerkers, bedankt voor al jullie harde werk, jullie geduld, jullie creativiteit, jullie lach, de grapjes die jullie maken, jullie mooie verhalen, maar bovenal, bedankt dat jullie er elke dag weer voor onze kinderen zijn.”

Juf Hennie is al meer dan tweeëntwintig jaar werkzaam op de peuterspeelgroep van Berend Botje Den Ilp.
Afbeelding
Column Marcel van Stigt: Een ruime boog Column 28 nov, 15:12
Afbeelding
Oranje in Qatar: matige start kan leiden tot groot succes Oranje 28 nov, 15:00
Afbeelding
Intiem concert in Ilper Vermaning Cultuur 28 nov, 14:45
Afbeelding
Slopers Algemeen 28 nov, 13:46
Afbeelding
Green Soap Company: ‘Doe mee aan de OVNH, alleen al voor publiciteit en een groter netwerk’ Algemeen 28 nov, 10:59
Afbeelding
Harry Slinger, Marjolijn Touw en Rob van de Meeberg in kerstmusical in Het Zonnehuis Cultuur 25 nov, 14:23
Afbeelding
WK: zó stimuleerde Qatar de nationale voetbalgekte Oranje 24 nov, 15:00
Afbeelding
WK 2022: de best betaalde voetballers Oranje 24 nov, 13:30
Afbeelding
Ondernemersleed Algemeen 23 nov, 08:38
Afbeelding
WK-shirt Rode Duivels te controversieel voor Qatar Oranje 23 nov, 08:00
Afbeelding
Alle ogen gericht op de goudhaantjes tijdens WK Qatar Oranje 22 nov, 16:42
Afbeelding
Onder het tapijt Algemeen 22 nov, 16:22
Afbeelding
Vijftien jaar WelzijnWonenPlus Nieuws 22 nov, 11:34
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Landsmeer

Op Rodi Landsmeer volg je het laatste nieuws uit Landsmeer. Rodi Landsmeer informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Landsmeer

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Landsmeer in je mailbox.